Διευθυντής ΜΕΘ νοσοκομείου Λάρισας: Το ¼ των ασθενών μας είναι 40άρηδες

Ο διευθυντής της ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, Αναισθησιολόγος – Εντατικολόγος Απόστολος Κομνός μίλησε για τις ραγδαίες εξελίξεις στο μέτωπο του κορωνοϊού.

Μιλώντας για την κατάσταση σήμερα στη Λάρισα, ο κ. Κομνός είπε ότι «η εφημερία μέχρι στιγμής δεν έχει αναδείξει ιδιαιτερότητες. Είναι τα συνηθισμένα περιστατικά που έρχονται όπως και τις προηγούμενες ημέρες της εφημερίας. Εμείς, βέβαια, έχουμε προετοιμαστεί, το ίδιο και το Πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Λάρισας, σε συνεργασία με το διοικητή της υγειονομικής περιφέρειας. Έχουμε ανοίξει καινούργια κρεβάτια για ασθενείς με κορωνοϊό. Σήμερα μεταφέραμε ένα περιστατικό στα Τρίκαλα. Άνοιξε η μονάδα και έγινε μονάδα covid. Άνοιξαν δέκα κρεβάτια και τα πέντε γέμισαν κατευθείαν».

«Υπάρχουν στο πανεπιστημιακό της Λάρισας 1-2 κλίνες, στη Λαμία μία ακόμα, και ακόμα 4 στη Χαλκίδα. Πιστεύω ότι σήμερα θα τα καταφέρουμε», συνέχισε ο ίδιος.

Σχετικά με το αν υπάρχουν κρεβάτια για άλλα περιστατικά, εκτός κορωνοϊού, ο κ. Κομνός είπε ότι «υπάρχουν κλίνες στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Λάρισας. Και έχει σύμβαση του δημοσίου με δύο ιδιωτικές κλινικές εδώ για 8 κρεβάτια, τέσσερα σε κάθε κλινική».

Αναφορικά με το γεγονός ότι στη Λάρισα νοσηλεύονται αρκετοί ασθενείς σε ηλικίες από 40 μέχρι 60 έτη, ο κ. Κομνός είπε ότι «το ¼ των ασθενών μας είναι 40άρηδες. Υπερήλικες είναι τρεις. Οι άλλοι κυμαίνονται μεταξύ 50-60. 60 περισσότερο».

«Στη μονάδα μας πιστεύω ότι οι περισσότεροι θα βγουν, θα τα καταφέρουν. Βοηθάει το ότι είναι και νέοι. Τα κρούσματα όμως είναι πολλά και αυτό μας δημιουργεί ανησυχία. Όλοι εργαζόμαστε πολλές ώρες. Αυτοί που εφημερεύουν δουλεύουν 30 ώρες», κατέληξε ο ίδιος.

 

megatv

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ