Χαρδαλιάς: Στο κόκκινο επίπεδο συναγερμού Σέρρες και Ιωάννινα

Ο Νίκος Χαρδαλιάς, αφού ευχαρίστησε τον καθηγητή, Σωτήρη Τσιόδρα, αναφέρθηκε αρχικά στα επιδημιολογικά δεδομένα της χώρας μας.

Η κατάσταση παραμένει εξαιρετικά κρίσιμη και απαιτεί μεγάλη προσοχή, δήλωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, εφιστώντας την προσοχή για τις περιοχές των επιπέδων 3 και 4.

Στην συνέχεια, ο Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε πως με απόφαση της Επιτροπής, από την Πέμπτη, 29.10.2020 στις 06:00 το πρωί, ισχύουν τα εξής για τις παρακάτω περιοχές:

– Τα Ιωάννινα και ο Σέρρες ανεβαίνουν επίπεδο και γίνονται πια «κόκκινες».

– Ανεβαίνουν επίσης επίπεδο η Νάξος και η Ροδόπη, που θα βρίσκονται πια στο πορτοκαλί του επιπέδου 3, από το κίτρινο του επιπέδου 2.

– Η Δράμα επίσης ανεβαίνει στο επίπεδο 2, από το «πράσινο» επίπεδο 2.

– Τέλος, η Αμοργός λόγω παντελούς έλλειψης κρουσμάτων, κατεβαίνει στο πρώτο, πράσινο επίπεδο, από το επίπεδο 2 που βρισκόταν.

«Σε Θεσσαλονίκη και Λάρισα η κατάσταση είναι οριακή», τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς.

Ο κ. Χαρδαλιάς υπογράμμισε ότι αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα υπάρχουν 7.134 ενεργά κρούσματα ενώ την εβδομάδα που μας πέρασε καταγράφονταν 773 κρούσματα την ημέρα έναντι 430 κρουσμάτων μια εβδομάδα νωρίτερα.

Είναι ξεκάθαρο, σημείωσε, ότι η πανδημία είναι σε έξαρση με βασικό της επίκεντρο την βόρεια Ελλάδα και πως η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη και απαιτεί μεγάλη προσοχή.

Ο υφυπουργός υπενθύμισε με αφορμή την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου πως ότι οι δοξολογίες θα γίνουν κανονικά, αναλόγως φυσικά των μέτρων που ισχύουν σε κάθε περιοχή. «Σκηνές και καταστάσεις συγχρωτισμού πρέπει να αποφευχθούν. Είναι ώρα ευθύνης. Πόσω μάλλον που η Εκκλησία μας βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του αγώνα», τόνισε, ενώ δεν παρέλειψε να στείλει αυστηρά μηνύματα σε όσους δεν τηρούν τα μέτρα.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ