Τουρκία: Δύο αντι-NAVTEX στα νότια Κρήτης και Καστελλόριζου

Ο υδρογραφικός σταθμός Αττάλειας, της Τουρκίας, εξέδωσε 2 αντιnavtex για ασκήσεις του Πολεμικού Ναυτικού ανατολικά της Κρήτης και Νότια του Καστελλόριζου, σύμφωνα με τις οποίες λέει ότι η υδρογραφική υπηρεσία Ηρακλείου Κρήτης, είναι αναρμόδια για την έκδοση navtex. Ωστόσο, πουθενά δεν λέει ότι ακυρώνει τις περιοχές που έχει δεσμεύσει η Ελλάδα ούτε δέσμευσε η ίδια περιοχές για λογαριασμό μας, όπως έχει πράξει στο παρελθόν. Οι περιοχές, βεβαίως, και οι δύο είναι εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας κι η Τουρκία επιμένει να εκδίδει anti-navtex θεωρώντας ότι είναι εν ισχύ το παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο.

Στα παράξενα που ακολούθησαν την τουρκική πρόκληση είναι η ιστοσελίδα της υδρογραφικής υπηρεσίας Αττάλειας, η οποία φαίνεται να δέχθηκε κάποιου είδους επίθεση από χάκερ, με αποτέλεσμα να είναι επί ώρες πεσμένη

Σε ότι αφορά το Πολεμικό Ναυτικό, σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr θα συνεχίσει κανονικά όλες τις ασκήσεις που έχει προγραμματίσει και μάλιστα πριν από λίγη ώρα το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού έδωσε στην δημοσιότητα φωτογραφίες από την άσκηση με υποβρύχια στο Μυρτώο Πέλαγος με τίτλο “Περισκόπιο”, όπου το υποβρύχιο Αμφιτρίτη – κλάσης Ποσειδών προχώρησε και σε βολή τορπίλης.

 

enikos

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ