Να βρεθεί λύση για τα τεστ Covid των εργαζόμενων στα νοσοκομεία γιατί θα χάσουμε πολλές ζωές

Τον κώδωνα κινδύνου κρούει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, μετά τα πολλαπλά κρούσματα κορωνοϊού σε νοσοκομεία δομές φιλοξενίας και φροντίδας της χώρας μας.

Όπως λέει χαρακτηριστικά, με αφορμή και τα κρούσματα που εντοπίστηκαν σε παιδιά στο παράρτημα του Κέντρου Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία “ Άγιος Δημήτριος” στη Θεσσαλονίκη, «αναδεικνύεται για άλλη μια φορά το κενό που υπάρχει στην πρόληψη κατά της διασποράς του ιού στις κλειστές δομές κοινωνικής φροντίδας. Αυτή η συνθήκη στοίχισε τόσες ανθρώπινες ζωές από κορωνοϊό στις ιδιωτικές μονάδες. Ο ΕΟΔΥ δεν μπορεί να ανταποκριθεί και η εξέταση δεν αποζημιώνεται από τον ΕΟΠΥΥ. Στις δημόσιες μονάδες έχουν γίνει κάποια τεστ αλλά δεν είναι σε τακτική βάση».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, η ανησυχία των εργαζομένων είναι έκδηλη. «Όταν γυρίζουν από άδεια αναγκάζονται να πληρώνουν από τη τσέπη τους, τα τεστ που υποχρεούνται να κάνουν. Απευθύνονται σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας που είναι αναφοράς για κορωνοϊο και τους λένε ότι δεν κάνουν προληπτικά τεστ παρά μόνο σε όσους εμφανίζουν συμπτώματα. Ο ΕΟΔΥ δεν αναλαμβάνει να διενεργεί προληπτικά τεστ. Δήλωσε αδυναμία. Πρέπει να βρεθεί λύση με την διενέργεια τεστ στις κλειστές δομές κοινωνικής φροντίδας κάθε 15 ημέρες. Διαφορετικά θα χάσουμε πολλές ζωές», καταλήγει ο κ. Γιαννάκος.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ