Κρήτη: Δεύτερο κρούσμα κορονοϊού σε εκπαιδευτικό δημοτικού σχολείου

Και δεύτερο κρούσμα κορωνοϊού καταγράφεται στο σχολικό συγκρότημα του 28ου δημοτικού σχολείου Ηρακλείου.

Λίγες ώρες αφότου εντοπίστηκε θετική στον ιό η δασκάλα παράλληλης στήριξης, του σχολικού συγκροτήματος του 28ου και 57ου δημοτικού σχολείου, εντοπίστηκε και δεύτερο κρούσμα σε εκπαιδευτικό, η οποία έκανε το σχετικό τεστ, όπως ορίζει το πρωτόκολλο, ως μία από τις επαφές επαφή της πρώτης εκπαιδευτικού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της διεύθυνσης του σχολείου στα μέσα κοινωνικής κοινωνικής δικτύωσης, αναστέλλεται από αύριο μέχρι και τις 30 Οκτωβρίου η λειτουργία του Στ2 τμήματος του 28ου Δ.Σ. διότι η δασκάλα του τμήματος είναι θετική στον κορωνοϊό.

Παράλληλα αναστέλλεται η λειτουργία του 4ου τμήματος του ολοήμερου ,αίθουσα 12 καθώς η ίδια εκπαιδευτικός, είχε κάνει μάθημα στους μαθητές αυτούς, την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου.

Οι μαθητές του συγκεκριμένου ολοήμερου τμήματος μπαίνουν επίσης σε καραντίνα για 14 μέρες. Θα πρέπει να απέχουν από τις εξωσχολικές τους δραστηριότητες, φροντίζοντας να ενημερώσουν τους αρμόδιους.

Στην ανακοίνωση διευκρινίζεται ότι όσοι μαθητές του 4ου τμήματος ολοήμερου απουσίαζαν τη συγκεκριμένη ημερομηνία θα πηγαίνουν κανονικά στο σχολείο.

Ποια σχολεία παραμένουν κλειστά

Υπενθυμίζεται ότι μία τάξη Λυκείου και δύο τμήματα σε δημοτικά σχολεία του Ηρακλείου έβαλαν λουκέτο καθώς μαθητές και εκπαιδευτικοί διαγνώστηκαν με κορωνοϊό.

Όπως ήδη έχει γράψει το cretapost πρόκειται για τμήμα της Β’ Λυκείου του 2ου Λυκείου Ηρακλείου καθώς μαθήτρια διαγνώστηκε με κορωνοϊό ενώ τμήματα έκλεισαν στο 47ο Δημοτικό σχολείο Ηρακλείου και στο στο 57ο Δημοτικό Σχολείο καθώς εκπαιδευτικοί βρέθηκαν θετικοί στον ιό.

Σε όλες τις περιπτώσεις τηρήθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα. Οι χώροι απολυμάνθηκαν ενώ οι συγκεκριμένες τάξεις από σήμερα ξεκίνησαν την εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Σύμφωνα με τον διευθυντή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης νομού Ηρακλείου, Γιάννη Καραγιαννίδη, στο 2ο λύκειο το τμήμα στο οποίο φοιτούσε η μαθήτρια η οποία διαγνώσθηκε με κορωνοϊό κλείνει μέχρι τις 27 Οκτωβρίου ενώ σε καραντίνα μπαίνουν και οι δύο καθηγητές οι οποίοι της έκαναν μάθημα για περισσότερες από 2 ώρες τις τελευταίες 2 ημέρες.

Τα δύο τμήματα στο 47ο Δημοτικό σχολείο και στο στο 57ο Δημοτικό Σχολείο θα παραμείνουν κλειστά μέχρι τις 29 Οκτωβρίου.

Πηγή: cretapost.gr

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ