Ιταλία-κορονοϊός: Αύξηση των θανάτων – Νέα μέτρα εγκρίνει η κυβέρνηση Κόντε

Σήμερα στην Ιταλία έχασαν την ζωή τους από κορονοϊό 39 άνθρωποι και καταγράφηκαν 4.619 νέα κρούσματα. Χθες, τα κρούσματα ήταν 5.456, με 26 νεκρούς.

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, τα περισσότερα περιστατικά διαγνώσθηκαν στην Λομβαρδία (696), στην Καμπανία με πρωτεύουσα την Νάπολη (662), στην Τοσκάνη (466) και στην περιφέρεια της Ρώμης, Λάτιο (395).Από την αρχή της επιδημίας, στην Ιταλία έχασαν την ζωή τους 36.205 άνθρωποι.

Στο μεταξύ, απόψε, (εκτός απροόπτου της τελευταίας στιγμής) η κυβέρνηση Κόντε αναμένεται να εγκρίνει νέα, αυστηρότερα μέτρα για τον περιορισμό των μεταδόσεων.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα δηλώσεις και πληροφορίες, η κυβέρνηση της Ρώμης αναμένεται να απαγορεύσει τα πάρτι σε σπίτια και σε δημόσιους χώρους, ενώ είναι πολύ πιθανό να ζητηθεί σε κρατικές και ιδιωτικές επιχειρήσεις να αυξήσουν την τηλεργασία, εντάσσοντας σε αυτή μέχρι το 70% των εργαζομένων τους.

Επίσης, σε ότι αφορά την εστίαση, αναμένεται να αποφασιστεί ότι τα μεσάνυχτα θα πρέπει να κλείνουν όλες οι εμπορικές επιχειρήσεις του τομέα, και μετά τις εννέα το βράδυ να μην χορηγείται αλκόολ σε πελάτες που δεν το καταναλώνουν καθήμενοι σε τραπέζια.

Σε ότι αφορά την άθληση, η κυβέρνηση Κόντε προσανατολίζεται προς την απαγόρευση των αθλημάτων εκείνων στα οποία δεν μπορεί να τύχει σεβασμού η ελάχιστη απόσταση ασφαλείας του ενός μέτρου, όπως είναι το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και το μπάσκετ. Προς το παρόν, το επαγγελματικό ποδόσφαιρο αναμένεται να συνεχιστεί, παρά τα πολυάριθμα κρούσματα. Η προστατευτική μάσκα θα είναι υποχρεωτική, τέλος, για όσους επιλέγουν να κάνουν μια βόλτα στα πάρκα των ιταλικών πόλεων, αλλά όχι για τους πολίτες που προτιμούν το τρέξιμο.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ