Ερντογάν: Θα στείλουμε και τρίτο ερευνητικό στην Ανατολικη Μεσόγειο

Η Τουρκία θα επαναλάβει τις έρευνες για ενεργειακά κοιτάσματα στην ανατολική Μεσόγειο με ένα τρίτο ερευνητικό σκάφος, δήλωσε σήμερα ο τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν ισχυριζόμενος ότι η Ελλάδα δεν τήρησε τις υποσχέσεις της στις πρόσφατες συνομιλίες που είχαν στόχο την εκτόνωση των εντάσεων.

Το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Ορούτς Ρέις επανέλαβε σήμερα τις έρευνες στην ανατολική Μεσόγειο. Είναι το δεύτερο τουρκικό πλοίο που δραστηριοποιείται στην περιοχή, μετά το Μπαρμπαρός Χαϊρεντίν Πασά, που βρίσκεται τώρα νότια της Κύπρου.

Ένα τρίτο πλοίο ερευνών, το «Γιαβούζ», θα επιστρέψει στην περιοχή συνοδευόμενο από σκάφη του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού, έπειτα από εργασίες συντήρησης, δήλωσε ο Ερντογάν μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του, του AKP, στην Άγκυρα.

«Θα απαντήσουμε σε Ελλάδα και Ελληνοκύπριους όπως τους αξίζει»

Η Ελλάδα και οι Ελληνοκύπριοι δεν τήρησαν τις υποσχέσεις τους στα πλαίσια των συζητήσεων που έγιναν στις πλατφόρμες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ, σύμφωνα με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και για τον λόγο αυτό, η Τουρκία θα συνεχίσει να δίνει τις απαντήσεις της «όπως τους αξίζει».

«Θα συνεχίσουμε να δίνουμε τις απαντήσεις που αξίζουν στην Ελλάδα και τους Ελληνοκύπριους, καθώς δεν τήρησαν τις υποσχέσεις τους στις συνομιλίες που πραγματοποιήθηκαν στις πλατφόρμες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ», υποστήριξε ο πρόεδρος της γειτονικής χώρας σε ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης.

«Το Oruc Reis επέστρεψε στα καθήκοντά του στην Aνατολική Μεσόγειο», τόνισε επίσης ο Εντογάν σήμερα, Τετάρτη 14 Οκτωβρίου, σύμφωνα με την ιστοσελίδα anews.com.tr.

Η ομιλία του προέδρου της Τουρκίας, που καλύπτεται από τα ΜΜΕ της χώρας, περιλάμβανε και τη δήλωση πως το Yavuz θα προχωρήσει σε γεώτρηση στη Μεσόγειο Θάλασσα.

Παράλληλα, ανακοίνωσε πως το Σάββατο θα μεταβεί πλωτό γεωτρύπανο Fatih, στη Μαύρη Θάλασσα, όπου θα ανακοινώσει νέες πληροφορίες για κοιτάσματα που φέρονται να έχουν βρεθεί.

Ο Ερντογάν υποστήριξε ακόμη πως η ομάδα του Μινσκ χρονοτριβεί στην αντιμετώπιση της σύγκρουσης στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ και επανέλαβε πως η περιοχή αυτή θα πρέπει να επιστραφεί στο Αζερμπαϊτζάν. Επίσης, σημείωσε πως η Τουρκία δεν έχει στείλει Σύρους μαχητές στο Αζερμπαϊτζάν και πρόσθεσε ότι η χώρα του υποστηρίζει πλήρως τους Αζέρους συμμάχους της.

 

newsbeast

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ