Ανακάλεσε τον πρέσβη του στην Ελλάδα το Αζερμπαϊτζάν

Το Αζερμπαϊτζάν ανακάλεσε σήμερα τον πρέσβη του στην Ελλάδα για διαβουλεύσεις, ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας. 

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών του Αζερμπαϊτζάν, «Επιστήσαμε την προσοχή στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, σε πληροφορίες από ανοιχτές πηγές για την άφιξη Αρμένιων από ξένες χώρες, μεταξύ των οποίων και από την Ελλάδα, στις κατεχόμενες περιοχές του Αζερμπαϊτζάν για συμμετοχή στις στρατιωτικές επιχειρήσεις».

Εν μέσω της διαμάχης στο Ναγκόρνο – Καραμπάχ, η Αρμενία έχει αρνηθεί τις κατηγορίες ενώ και η Αθήνα ανακάλεσε τον πρέσβη της στο Αζερμπαϊτζάν την Τετάρτη, με απόφαση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, μετά τους απαράδεκτους ισχυρισμούς της κυβέρνησης του Αζερμπαϊτζάν περί δήθεν ανοχής του Ελληνικού Κράτους σε προετοιμασία τρομοκρατικών ενεργειών.

Υπενθυμίζεται ότι υποδεχόμενος το πρεσβευτή της Ελλάδας στο Μπακού, Νικόλαο Πιπερίγκο, πριν από ένα μήνα, ο Πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίγιεφ φρόντισε να τον ενημερώσει ότι η χώρα του υποστηρίζει σε όλα τα θέματα την Τουρκία.

«Η Τουρκία δεν είναι μόνο φίλη και συνεταίρος μας, δεν είναι μυστικό πως για μας είναι αδελφική χώρα. Υποστηρίζουμε ανεπιφύλακτα την Τουρκία και θα συνεχίσουμε να την υποστηρίζουμε σε κάθε περίσταση» είχε τονίσει ο Αζέρος Πρόεδρος.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ