Το Βέλγιο προτίθεται να πάρει 12 ασυνόδευτους ανήλικους από τη Μόρια

Tο Βέλγιο προτίθεται να πάρει 12 ασυνόδευτους ανήλικους οι οποίοι διέμεναν στο ΚΥΤ της Μόριας, σύμφωνα με το επιτελείο της Υπουργού υπεύθυνης για την μετανάστευση Maggie de Block, το οποίο επιβεβαίωσε την πληροφορία αυτή στην εφημερίδα De Morgen.  

“Ηχώρα μας θα προτείνει σε ευρωπαϊκό επίπεδο να υποδεχθεί 12 ασυνόδευτους ανήλικους” δήλωσε ο εκπρόσωπος της Υπουργού Florent Baudeweyens και πρόσθεσε πως η επιλογή των ανηλίκων θα γίνει σε συνεννόηση με τις ελληνικές αρχές. Επίσης, ανέφερε ότι τα 12 ανήλικα αποτελούν το 3% των 400 ανηλίκων που θέλει να μετεγκαταστήσει η ΕΕ από την Μόρια.

“Είναι μια δίκαιη συνεισφορά βάσει του τι κάνουμε και της διαθέσιμης χωρητικότητας. Ταυτόχρονα, συνεχίζουμε να πιέζουμε για μια διαρθρωτική ευρωπαϊκή λύση” τόνισε ο εκπρόσωπος της De Block. Σύμφωνα με την εφημερίδα, δεν είναι ακόμα σίγουρο πότε θα έρθουν οι ανήλικοι στο Βέλγιο. Η πρόθεση είναι να φιλοξενηθούν σε ένα κέντρο παρατήρησης και προσανατολισμού, από το οποίο θα μετακινηθούν σε συγκεκριμένους χώρους υποδοχής.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ