Ερντογάν: Να δώσουμε στη διπλωματία όσο το δυνατόν περισσότερο χώρο

Ρίχνει τους τόνους και μιλάει πλέον για τη διπλωματική οδό, όσον αφορά την ένταση με την Ελλάδα στην Ανατολική Μεσόγειο, ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερτνογάν.

Σε δύο αναρτήσεις του στο Twitter το βράδυ του Σαββάτου, ο Τούρκος πρόεδρος έγραψε ότι επιθυμεί να δώσει χώρο στη διπλωματία και ότι η Τουρκία είναι μία χώρα που επιθυμεί να λύνει ήρεμα τις διαφορές της.

Εγραψε ο Ερντογάν: «Η Τουρκία είναι μία χώρα με ιστορία δύο χιλιάδων ετών. Χωρίς να κουβαλάμε συμπλέγματα, προχ ωράμε όλες τις διαδικασίες με ώριμο και πολιτισμένο τρόπο και αδιαφορούμε για τις συνεχείς προκλήσεις. Ακούγοντας κάθε ειλικρινές αίτημα, σκοπεύουμε να δώσουμε στη διπλωματία όσο το δυνατόν περισσότερο χώρο και να λύσουμε τα προβλήματα με διάλογο, από τον οποίο μπορούν να κερδίσουν όλοι. Με αυτή την οπτική, θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε κάθε σταγόνα ύδατος και γης της χώρας μας μέχρι το τέλος».

Στην ανάρτησή του δεν αναφέρεται στην Ελλάδα, ούτε καν στην Ανατολική Μεσόγειο, φαίνεται όμως να απαντά σε προηγούμενη ανάρτηση του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος το βράδυ της Παρασκευής είχε καλέσει την Άγκυρα να προσέλθει στο τραπέζι του διαλόγου.

Με μήνυμά του στο Twitter, το οποίο μάλιστα αναρτήθηκε και στα τουρκικά, ο Εμμανουέλ Μακρόν είχε ταχθεί υπέρ του διαλόγου στην Ανατολική Μεσόγειο. «Στο Αξαζιό (σ.σ.: κατά την πρόσφατη Σύνοδο των MED7 στην Κορσική) στείλαμε ένα καθαρό μήνυμα προς την Τουρκία: ας ανοίξουμε και πάλι έναν υπεύθυνο διάλογο, καλόπιστα και χωρίς αφέλεια. Το ίδιο μήνυμα εστάλη και από το Ευρωκοινοβούλιο. Φαίνεται να έχει εισακουστεί. Ας προχωρήσουμε», ανέφερε στην ανάρτησή του στο twitter.

https://www.thestival.gr

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ