Ενας γάμος, 65 καλεσμένοι, 176 κρούσματα και επτά θάνατοι

Θέλοντας να δείξουν το πόσο εύκολο και γρήγορα μεταδίδεται ο Covid-19 σε ανεξέλεγκτες κοινωνικές συγκεντρώσεις, οι αρχές στην αμερικανική πολιτεία του Μέιν ανακοίνωσαν ότι ένας γάμος με 65 καλεσμένους στην μικρή πόλη Μιλινόκετ σχετίζεται με 176 κρούσματα και τον θάνατο επτά ανθρώπων, οι οποίοι μάλιστα δεν παρευρέθηκαν καν στο ευτυχές γεγονός.  

Γαμπρός και νύφη- είπαν οι ειδικοί του Κέντρου Ελέγχου Επιδημιών (CDC) – ακολούθησαν ως φαίνεται την τάση που επικρατεί σε ολόκληρη την χώρα και αγνόησαν το όριο των 50 καλεσμένων για εκδηλώσεις σε κλειστούς χώρους. 

Ο γάμος λοιπόν συνδέεται με κρούσματα που εκδηλώθηκαν στη συνέχεια σε έναν οίκο ευγηρίας και μια φυλακή, που βρίσκονται σε απόσταση πάνω από 160 χιλιόμετρα από το χώρο όπου τελέστηκε το μυστήριο, αλλά και μεταξύ ατόμων αγνώστων στο ζευγάρι που κόλλησαν από δευτερογενή ή τριτογενή μετάδοση. Όπως ανακοίνωσε το CDC, στον οίκο ευγηρίας και αποκατάστασης εντοπίστηκαν 39 κρούσματα και κατεγράφησαν οι έξι από τους επτά θανάτους.

Μεταξύ των καλεσμένων ήταν περίπου 56 τα κρούσματα, αλλά σε μια φυλακή, σε απόσταση 350 χιλιομέτρων μακριά, τα κρούσματα από δευτερογενή και τριτογενή μετάδοση ξεπέρασαν τα 75, εκ των οποίων τουλάχιστον 46 ήταν έγκλειστοι, 19 εργαζόμενοι και οι υπόλοιποι μέλη των οικογενειών τους. Οι αρχές άρχισαν να ερευνούν αυτόν τον θύλακα των κρουσμάτων περίπου δυο εβδομάδες μετά τον γάμο, στις 21 Αυγούστου. 

 

 

efsyn

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ