Πλησιάζουν τα 80 σήμερα τα κρούσματα κορονοϊού. Βόμβα διασποράς του ιού ο γάμος στη Θεσσαλονίκη

Εντός ολίγου αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις για τον αριθμό των κρουσμάτων – Έχουν καταγραφεί 79 κρούσματα – Τα 25 στην Αθήνα, τα 15 στη Θεσσαλονίκη
Συναγερμό έχει σημάνει η αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Οι αρχές ανακοινώνουν επίσημα τον αριθμό του τελευταίου 24ώρου, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες έχει φτάσει στα 79.

Από αυτά τα 25 καταγράφηκαν στην Αθήνα και τα 15 στη Θεσσαλονίκη.

Κορονοϊός: «Βόμβα» διασποράς του ιού ο γάμος στη Θεσσαλονίκη – Τουλάχιστον 300 καλεσμένοι

Θετικοί στον κορονοϊό γαμπρός, νύφη, η μητέρα του γαμπρού, η αδερφή, ο πατέρας, η σύζυγος του πατέρα, αλλά και ο DJ της δεξίωσης

Συναγερμός έχει σημάνει στη Θεσσαλονίκη από το γάμο και το γλέντι που φαίνεται να εξελίσσεται σε σημαντική εστία κορονοϊού. Σύμφωνα με το voria.gr στον γάμο βρέθηκαν πάνω από 300 καλεσμένοι, ορισμένοι μάλιστα από τη Γερμανία και αυτός έγινε το προηγούμενο Σάββατο στον Ιερό Ναό Αναστάσεως Κυρίου, μέσα στο στρατόπεδο Μεγάλου Αλεξάνδρου, στους Αμπελόκηπους στη Θεσσαλονίκη.

Μετά το τέλος του μυστηρίου, οι καλεσμένοι πήγαν σε κτήμα δεξιώσεων στην ανατολική Θεσσαλονίκη και παρά το γεγονός ότι το γλέντι είχε προγραμματιστεί να γίνει σε εξωτερικό χώρο μεταφέρθηκε σε εσωτερική αίθουσα γιατί είχε αρχίσει να ρίχνει ψιλόβροχο.

Πότε άρχισαν τα πρώτα συμπτώματα

Την Τρίτη άρχισαν να εκδηλώνονται τα πρώτα ύποπτα συμπτώματα πυρετού και αδιαθεσίας στην οικογένεια του γαμπρού, ο οποίος βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό.

Το πρώτο κρούσμα επιβεβαιώθηκε την Τετάρτη, ενώ την Πέμπτη ομάδα ατόμων που είχε παρευρεθεί στον γάμο μετέβη στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, στο οποίο ελέγχθησαν μόνο τα 12 άτομα, 10 από τα οποία βγήκαν θετικά. Δύο από αυτά (ο γαμπρός και μια συγγενής) νοσηλεύθηκαν στο νοσοκομείο Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη και αναμένεται να πάρουν εξιτήριο τις επόμενες ώρες.
Παραπάνω τα κρούσματα;

Να σημειωθεί πως πολλοί από τους καλεσμένους του γάμου έχουν επισκεφθεί ιδιωτικά εργαστήρια προκειμένου να υποβληθούν σε τεστ Covid-19. Σύμφωνα με μαρτυρίες στη Voria.gr, φαίνεται ότι τα κρούσματα δεν ανέρχονται μόνο σε 11, αλλά υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι είναι πολλά περισσότερα, καθώς δεν έχουν συμπεριληφθεί τα κρούσματα από τα εξωτερικά εργαστήρια.

Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με πηγές, μεταξύ των ατόμων που έχουν βγει θετικοί στον κορονοϊό είναι η νύφη, ο γαμπρός, η μητέρα του γαμπρού, η αδερφή, ο πατέρας, η σύζυγος του πατέρα, αλλά και ο DJ της δεξίωσης.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ