Πρεμιέρα για τον Μολυβένιο Στρατιώτη του ΜΕΘ | Δύο ακόμα παραστάσεις 18 & 19 Ιουλίου

Με επιτυχία και παρουσία αρκετού κόσμου , ο οποίος γέμισε το Αμφιθέατρο του Κάστρου Καλαμάτας τηρώντας όμως τα μέτρα ασφαλείας και τις απαιτούμενες αποστάσεις πραγματοποιήθηκε η πρεμιέρα της παράστασης “Ο Μολυβένιος Στρατιώτης”  από την Παιδική Σκηνή του Μεσσηνιακού Ερασιτεχνικού Θεάτρου, εχτές 17 Ιουλίου στις 21,15.

 

Όπως δήλωσε και ο Πρόεδρος του ΜΕΘ Γιώργος Παντελόπουλος, η παράσταση αυτή είναι ιδιαίτερη και θα μπορούσε να την χαρακτηρίσει κανείς και “ιστορική”, γιατί είναι η πρώτη παράσταση μετά την καραντίνα για την Καλαμάτα, με την οποία το ΜΕΘ επιστρέφει ενεργά και δυναμικά. Η συγκίνηση τόσο του ίδιου, όσο και των υπόλοιπων συντελεστών ήταν μεγάλη βλέποντας μια δουλειά, που είχε ξεκινήσει και διακοπεί απότομα λόγω του εγκλεισμού, να ολοκληρώνεται και να παρουσιάζεται στον κόσμο της Καλαμάτας. Ο κύριος Παντελόπουλος ευχαρίστησε τους μικρούς ηθοποιούς και όλους τους συντελεστές πάνω και κάτω από την σκηνή για την σκληρή δουλειά τους και όλο τον κόσμο, που αγκάλιασε την παράσταση.

Το στοίχημα φάνηκε να κερδίθηκε λοιπόν, καθώς οι μικροί και οι μεγάλοι πρωταγωνιστές  έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό ,απέδωσαν με τον καλύτερο τρόπο το κείμενο του Άντερσεν περνώντας όλα τα μηνύματα του για την αγάπη, το θάρρος και την προσπάθεια που στο τέλος αποδίδει εντυπωσιάζοντας και διασκεδάζοντας το κοινό και αποσπώντας το θερμό του χειροκρότημα στο τέλος της παράστασης. 

Τις εντυπώσεις κέρδισε επίσης η σκηνοθεσία και το διασκευασμένο κείμενο του Περικλή Αλμπάνη, ο οποίος πλέον έχει ταυτιστεί με το ΜΕΘ, αλλά και η μουσική και τα τραγούδια που συνέθεσε ο Λεωνίδας Βέλλης ειδικά για την παράσταση, τα οποία έντυσαν μελωδικά την παράσταση. Το CD της παράστασης διατίθεται προς πώληση για όποιον ενδιαφέρεται.

Όλοι οι συντελεστές του Μεσσηνιακού Ερασιτεχνικού Θεάτρου μας περιμένουν λοιπόν στο Κάστρο της Καλαμάτας απόψε 18 και αύριο 19 Ιουλίου στις δύο υπολειπόμενες παραστάσεις,  “για να ξανακερδίσουμε μαζί, σιγά σιγά, τη ζωή μας, για να αναπνεύσουμε και πάλι τον αέρα του θεάτρου και του πολιτισμού, για να δούμε ξανά την πόλη και τη ζωή μας από ψηλά!”, όπως λένε και στην ανακοίνωση που έβγαλαν.

ΔΙΑΝΟΜΗ:

Μολυβένιος στρατιώτης: Διονύσης Παπανικολάου

Μπαλαρίνα: Κωνσταντίνα Βαλαβάνη

Τζον: Γεράσιμος Δημόπουλος

Σάλυ: Θεοδώρα Σπηλιάδη

Μητέρα: Μύλη Παπαβασιλείου

Μαγείρισσα: Χρυσούλα Σιψά

Φασουλής: Ελένη Γιαννακοπούλου

Παραμυθάς: Νικόλας Σπυρακόπουλος

Αρουραίος: Παναγιώτης Σπυρακόπουλος

Αρουραία: Μελίνα Γεωργιοπούλου, Βασιλική Οικονομοπούλου

2 παιδιά: Λένια Ξενογιάννη, Γιώργος Σπυρακόπουλος

Ξυλουργός, ψαράς: Βασίλης Στεφανόπουλος

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Διασκευή – σκηνοθεσία: Περικλής Αλμπάνης

Υπεύθυνη παραγωγής: Μύλη Παπαβασιλείου

Μουσική: Λεωνίδας Βέλλης

Χορογραφία: Σβετλάνα Ομπραζτσόβα

Αφίσα: Ηλίας Παναγιωτόπουλος

Κατασκευή σκηνικού: Γιώργος Αγγελόπουλος

Ηχητικά – φωτισμοί: Χρήστος Νικολόπουλος, Γιώργος Νικολόπουλος

Φωτογραφίες: Λεωνίδας Μακρής

Ηχογράφηση: Γιώργος Κλείδωνας

Βιντεοσκόπηση – τηλεοπτικό σποτ: Νίκος Γκούνης

Κατασκευή προστατευτικών μασκών: Όλγα Λάκκα

Στολές: Γιώτα Μανούσου

Τυπογραφείο: Δ. Δημοπούλου

Βάψιμο σκηνικού: Γιώργος Κατσαφάδος

Βεστιάριο: Μαρία Λυκούση

Φροντιστήριο: Ομαδική δουλειά

Υπεύθυνη διαδικτύου: Αγγελική Πασσαρά

Ταξιθεσία – προπώληση: Ομαδική δουλειά

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ: 6944947225

Υποστήριξη : Έμφασις 91.8 – Life fm 88 – EnterMessinia.gr – EnterMessinia TV 

**Μέρος των εσόδων προσφέρονται στη Σχολική Επιτροπή του Δήμου Καλαμάτας, ενώ μέρος των εσόδων από την πώληση του CD με τα πρωτότυπα τραγούδια της παράστασης θα δοθούν στο σύλλογο ” Υπομονή”.

 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ