6ο Φεστιβάλ Ελαιόλαδου και Επιτραπέζιας Ελιάς | 11-12 Ιουλίου στην Καλαμάτα

Το Σαββατοκύριακο 11 και 12 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί στην Καλαμάτα και συγκεκριμένα στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου Elite το 6ο Φεστιβάλ Ελαιόλαδου και Επιτραπέζιας Ελιάς. 

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης είναι προσαρμοσμένο στα μέτρα προστασίας και ασφάλειας από τον κορονοϊό και έχει διαμορφωθεί ως εξής :

Σάββατο 11 Ιουλίου 

18.30 Έναρξη του φεστιβάλ – Καλωσόρισμα από τον πρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Καλαμάτας Μιχάλη Αντωνόπουλο.

18.45 χαιρετισμοί

19.00 Διαγωνισμός Γευσιγνωσίας Ελαιολάδου του Kalamata Olive Oil Awards 2020 από το αναγνωρισμένο πάνελ του ΤΕΙ Καλαμάτας” : Εισήγηση από τον Βασίλη Δημόπουλο, διευθυντή Εργαστηρίου Γευσιγνωσίας Ελαιολάδου Καλαμάτας, αναπληρωτή καθηγητής Τμήματος Γεωπονίας στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, με θέμα .

19.15  “Υπολείμματα φυτοφαρμάκων και βασικά ποιοτικά χαρακτηριστικά σε ελιές και ελαιόλαδα στην Ελλάδα” Εισήγηση από τον Παύλο Νησιανάκη, DVM, χημικό Msc “Αναλυτικά Εργαστήρια Αθηνών ΑΕ”, με θέμα.

19.30 Εισήγηση από τον Γιάννη Κυριακόπουλο, διευθυντή Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Μεσσηνίας, γεωπόνο.

-19.45 Εισήγηση από τον Αντώνη Παρασκευόπουλο, διευθυντή Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας, γεωπόνο.

-20.15  Απονομή βραβείων και βράβευση τιμώμενων προσώπων.

 

Κυριακή 12 Ιουλίου

-11.00 “Kλιματική αλλαγή και ελαιοκαλλιέργεια. Αναβάθμιση αρδευτικών υποδομών της Π.Ε. Μεσσηνίας”. Εισήγηση από τον Στάθη Αναστασόπουλο, αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, με θέμα 

-11.30 π.μ“Ορυκτέλαια: Η επιμόλυνση του ελαιολάδου μας απειλεί την ποιότητα και αμφισβήτηση της υγιεινής του εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου”. Εισήγηση από τον Γεώργιο Ζακυνθινό, καθηγητή Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων ΑΤΕΙ Πελοποννήσου. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ