Μόνιμο και επαρκές προσωπικό καθαριότητας απαιτούν οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων στα σχολεία της Καλαμάτας

Μόνιμο και επαρκές προσωπικό καθαριότητας σε όλα τα σχολεία απαιτούν οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων πολλών Σχολείων της Καλαμάτας. Μάλιστα για να το καταστήσουν σαφές ανήρτησαν πανό στις εισόδους Δημοτικών Σχολείων της Καλαμάτας,  τα οποία ξεκίνησαν ξανά την λειτουργία και τα μαθήματα. Πανό επίσης τοποθετήθηκε και στην κεντρική είσοδο του Δημαρχείου Καλαμάτας.

Σε δηλώσεις τους εκπρόσωποι της Ένωσης Συλλόγων Γονέων του Δήμου ανέφεραν : “με τον τρόπο αυτό διατρανώνουμε το πάγιο αίτημα μας για άμεση πρόσληψη μόνιμου κι επαρκούς προσωπικού καθαριότητας σε όλα τα σχολεία”.

 

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων δεν παρέλειψε να σχολιάσει της Υφυπουργού Παιδείας Σοφίας Ζαχαράκη ότι για τα 9.616 σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σ’ όλη τη χώρα θα δοθεί επιπλέον χρηματοδότηση 2 εκ. ευρώ στους Δήμους για την αύξηση των ωρών απασχόλησης του προσωπικού καθαριότητας.

Συγκεκριμένα η δήλωση-απάντηση ήταν η εξής : “αυτό είναι το “υπέρογκο” ποσό που αντιστοιχεί σε κάθε σχολείο για την αύξηση των ωρών απασχόλησης του προσωπικού καθαριότητας. Με αυτά τα χρήματα ευαγγελίζονται ότι θα επιστρέψει η δική τους “κανονικότητα”Σε αυτό το ποσό ένα τμήμα τους αφορά τις ασφαλιστικές καταβολές των δήμων στα ασφαλιστικά ταμεία και προφανώς με αυτό το ποσό θα πρέπει να ληφθούν κι επιπλέον μέτρα και στα γυμνάσια – λύκεια, που πλέον δεν έχουν τις καθαρίστριες των δημοτικών. Η υποκρισία δεν έχει όριο”.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ