Δημοσκόπηση ΣΚΑΪ: 6 στους 10 Έλληνες θέλουν να πάνε διακοπές με καλές τιμές

Νέα δημοσκόπηση του ΣΚΑΪ από την Pulse για την πρόθεση ψήφου, την εικόνα της κυβέρνησης απέναντι στον κορονοϊό, τον Σωτήρη Τσιόδρα, αλλά και το ενδεχόμενο διακοπών.

Το 75% κρίνει θετικά την κυβέρνηση απέναντι στον κορονοϊό και το 19% αρνητικά. Το 42% θεωρεί θετική την στάση την αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ το 50% αρνητικά.

Στην ερώτηση «πώς κρίνετε την επιστημονική επιτροπή και τον Σωτήρη Τσιόδρα;» το 79% απάντησε θετικά και 16% αρνητικά. Ικανοποιημένοι είναι στο 83% οι πολίτες για το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό.

Στο πόσο σας ανησυχεί ο κορονοϊός μετά την χαλάρωση των μέτρων το 44% απάντησε πως ανησυχεί αρκετά ως πολύ, το 27% ανησυχεί μέτρια, ενώ το 20% ανησυχεί λίγο έως καθόλου.

Για τα μέτρα στήριξης το 54% βλέπει πως είναι σε σωστή κατεύθυνση, ενώ το 37% σε λάθος.

Για το αν θα υπήρχε διάθεση για διακοπές, μετά από κατάλληλες προσφορές-τιμές, το 64% απάντησε θετικά, ενώ το 28% αρνητικά.

Στις 19,5 μονάδες η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει το 42,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 23%, το ΚΙΝΑΛ 6%, το ΚΚΕ 5%, η Ελληνική Λύση το 3,5% και το ΜέΡΑ 25 3%

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 50%, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας ακολουθεί στο 24%. Το 21% συγκεντρώνει η απάντηση «κανένας από τους δύο».

Για το αν χρειάζονται διορθωτικές κινήσεις στα πρόσωπα της κυβέρνησης το 32% απάντησε σίγουρα ναι, το 27% μάλλον ναι, το 16% μάλλον όχι και το 6% σίγουρα όχι. 19% συγκέντρωσε το ΔΓ/ΔΑ.

www.newsbeast.gr

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ