Έβλεπα στα μάτια του ότι ήταν έτοιμος να πυροβολήσει

Ένας Αφροαμερικανός διαδηλωτής που κρατάει στους ώμους του το 2χρονο παιδί του είναι ο πρωταγωνιστής εικόνας που έχει κάνει τον γύρο του διαδικτύου, καθώς σε απόσταση αναπνοής βρίσκεται ένας αστυνομικός, ο οποίος είναι έτοιμος να τους ρίξει δακρυγόνο.

Όπως αναφέρει η The Sun, ο 29χρονος Dontae Parks που συμμετείχε σε μια ειρηνική διαδήλωση στην Καλιφόρνια με το παιδί του για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, κατήγγειλε το περιστατικό.

Στις εικόνες φαίνεται ο αστυνομικός να προτείνει το όπλο με το οποίο ρίχνει δακρυγόνα προς τον πατέρα με το μικρό.

 
Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα, ο Dontae υποστήριξε ότι ο εικονιζόμενος αστυνομικός απείλησε να τους ρίξει δακρυγόνο, ενώ οι συνάδελφοί του άνοιγαν πυρ ακριβώς μπροστά τους.

Σε ένα δραματικό βίντεο που περιήλθε στην κατοχή της The Sun, απεικονίζονται αστυνομικοί να γεμίζουν τα όπλα τους και να ρίχνουν σφαίρες ενώ ακούγονται διαδηλωτές να ικετεύουν τους αστυνομικούς να μην ρίξουν στο παιδί δακρυγόνα.

Μάλιστα ένας από τους διαδηλωτές φώναζε: «Τι συμβαίνει με εσένα; Είσαι τέρας! Πραγματικά πρόκειται να ρίξετε στο παιδί; Τι θα γινόταν εάν ήταν το παιδί σας;».

Ένας άλλος ακούγεται να λέει: «Δεν χρειάζεται να το κάνετε αυτό κύριε».

Ο Dontae από την πλευρά του είπε ότι η συμπεριφορά της αστυνομίας ήταν απαράδεκτη και δήλωσε: «Με ενόχλησε πάρα πολύ. Ήταν μια ειρηνική διαμαρτυρία και, ναι, υπήρχαν λεηλασίες στο δρόμο…

Αλλά ταυτόχρονα, νιώθω ότι είναι απαράδεκτο – δεν νομίζω ότι θα έπρεπε να ανοίξουν πυρ ή να ρίξουν δακρυγόνα σε πλήθος που συμμετέχει σε μία ειρηνική διαμαρτυρία και υπάρχει κι ένα παιδί ανάμεσά τους. Ο αστυνομικός στη φωτογραφία, δεν θα πρέπει να είναι καν αστυνομικός».

Και συνέχισε: «Νιώθω ότι σήμερα μπορεί οποιοσδήποτε να γίνει αστυνομικός. Μπορούσα να καταλάβω κοιτώντας τον στα μάτια ότι ήταν έτοιμος να πυροβολήσει».

Ο εικονιζόμενος αστυνομικός κινδυνεύει με αποπομπή από το σώμα, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα. Το αστυνομικό τμήμα του Λονγκ Μπιτς δεσμεύτηκε πως θα διερευνήσει το περιστατικό.

«Συμφωνούμε ότι η εικόνα είναι ενοχλητική και όλοι συμμεριζόμαστε την ανησυχία για την ασφάλεια του παιδιού, τους ειρηνικούς διαδηλωτές και τους αστυνομικούς.

Ενώ η έρευνα για το περιστατικό βρίσκεται σε εξέλιξη, γνωρίζουμε ότι αυτή η εικόνα τραβήχτηκε τη στιγμή που βίαιοι διαδηλωτές έριχναν μπουκάλια και κροτίδες που θα μπορούσαν να προκαλέσουν σοβαρούς τραυματισμούς σε οποιονδήποτε στην περιοχή.

Εξετάζουμε όλα τα σχετικά βίντεο για να εκτιμήσουμε την κατάσταση», αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση του αστυνομικού σώματος του Λονγκ Μπιτς.



πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ