Πανηγυρική αναστάσιμη ακολουθία στις εκκλησίες της χώρας σήμερα το βράδυ

Πανηγυρική αναστάσιμη ακολουθία (Παννυχίδα) θα τελεστεί απόψε στις εκκλησίες της χώρας, παρουσία πιστών, με την τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων προστασίας.

ΟΑρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος θα χοροστατήσει από τις 9.00 το βράδυ έως τη 1.00 μετά τα μεσάνυχτα, στην Εσπερινή Δοξολογία της Μητρόπολης Αθηνών, κατά την οποία θα τελεστεί και η Θεία Λειτουργία του Πάσχα.

 Την απόφαση για την ιερά αγρυπνία επί τη αποδόσει της εορτής του Πάσχα είχε λάβει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, καθώς, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού οι Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας έγιναν κεκλεισμένων των θυρών και οι πιστοί τις παρακολούθησαν από την τηλεόραση ή διαδικτυακά.

Όπως, μάλιστα, αναφέρεται και στη σχετική εγκύκλιο που είχε εκδοθεί, «θα δοθεί η ευκαιρία στους πιστούς να αναβιώσουν την πασχάλια χαρά, την οποία στερήθηκαν λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού».

Η Παννυχίδα είναι παλαιά Ακολουθία του ενοριακού-ασματικού τυπικού ψαλλόμενη στην Κωνσταντινούπολη έως το 1204, και τελείται από την προηγούμενη ημέρα χριστιανικής γιορτής.

 

ΑΠΕ ΜΠΕ 

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ