Ο Χατζηιωάννου δίνει 5 εκατ. λίρες σε όποιον δώσει πληροφορίες για το deal EasyJet-Airbus

Διατεθειμένος να προσφέρει αμοιβή 5 εκατ. λίρες Αγγλίας, από την προσωπική του περιουσία, σε όποιον του παράσχει πληροφορίες αναφορικά με τη συμφωνία της αεροπορικής εταιρείας easyJet με την Airbus για την προμήθεια 107 αεροσκαφών, δηλώνει o κύπριος επιχειρηματίας και ιδρυτής της easyJet, Στέλιος Χατζηϊωάννου.

Σε ανακοίνωσή του, αναφέρεται «Ο Sir Στέλιος Χατζηιωάννου προτίθεται να προσφέρει αμοιβή έως £5.000.000 σε μετρητά (πέντε εκατ. λίρες Αγγλίας) από την προσωπική του περιουσία, σε όποιον παράσχει χρήσιμες πληροφορίες που θα επιτρέψουν την ακύρωση της παραγγελίας 107 επιπλέον αεροσκαφών της Airbus από την εταιρεία easyJet με συνολικό κόστος £4.500.000.000 (4,5 δισ. λίρες), που η easyJet αδυνατεί να πληρώσει».

Η σχετική ανακοίνωση, το πλήρες κείμενο της οποίας μπορείτε να διαβάσετε εδώ, έρχεται σε συνέχεια καταγγελιών του Sir Στέλιου Χατζηιωάννου, ήδη από το τέλος Μαρτίου 2020, σχετικά με τη σχεδιαζόμενη αγορά νέων αεροσκαφών της Airbus από την εταιρεία easyJet.

Υπενθυμίζεται ότι ο ιδρυτής της easyJet Στέλιος Χατζηιωάννου στις αρχές Απριλίου προειδοποίησε εκ νέου το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας ότι η βρετανική αεροπορική θα “ξεμείνει” από ρευστό τον ερχόμενο Αύγουστο εάν δεν ακυρώσει την παραγγελία περισσότερων από 100 αεροσκαφών από την Airbus άμεσα. Ο Κύπριος επιχειρηματίας, ο οποίος δεν έχει εκτελεστικό ρόλο στη διοίκηση της εταιρείας, αλλά του οποίου η οικογένεια ελέγχει το ένα τρίτο των μετοχών της easyJet, έχει θέσει ως στόχο την απομάκρυνση του CFO της εταιρείας, Andrew Findlay.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ