Νέα βίντεο αποκαλύπτουν τι προηγήθηκε του θάνατού του Φλόιντ από τους αστυνομικούς

 Ο δήμαρχος της Μινεάπολις, της πόλης των ΗΠΑ που τα τελευταία 24ωρα βρίσκεται στο επίκεντρο της δημοσιότητας λόγω του τραγικού θανάτου ενός άοπλου Αφροαμερικανού μετά από ακραία αστυνομική βία εις βάρος του, κάλεσε τις εισαγγελικές αρχές να διατάξουν τη σύλληψη και τη δίωξη του λευκού αστυνομικού που εμφανίζεται σε viral βίντεο να γονατίζει στο λαιμό του Τζορτζ Φλόιντ, λίγη ώρα προτού αυτός αφήσει την τελευταία του πνοή.

Την ίδια ώρα, νέα βίντεο που ήρθαν στο φως καταγράφουν πώς εκτυλίχθηκε η σύλληψη του Φλόιντ και φαίνεται να διαψεύδουν τους ισχυρισμούς των εμπλεκόμενων αστυνομικών ότι ο άοπλος άνδρας αντιστάθηκε στη σύλληψη.
Υπενθυμίζεται ότι ο 46χρονος Αφροαμερικανός άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο λίγη ώρα μετά την βίαιη σύλληψή του από την αστυνομία, με τον θάνατό του να ερευνάται πλέον από το FBI και να έχει «ξεσηκώσει» ένα πελώριο κύμα αντιδράσεων από την αφροαμερικανική κοινότητα των ΗΠΑ και όχι μόνο. Χιλιάδες διαδηλωτές βγήκαν εχθές στους δρόμους απαιτώντας δικαιοσύνη, την ώρα που περισσότερα στοιχεία έρχονται στο φως διαψεύδοντας τους ισχυρισμούς περί αντίστασης του

Οι αναφορές των εμπλεκόμενων αστυνομικών στο συμβάν ανέφεραν ότι ο Φλόιντ, ύποπτος για υπόθεση πλαστογραφίας, εντοπίστηκε να οδηγεί το αμάξι του αργά το απόγευμα της Δευτέρας. Αφού του ζητήθηκε να βγει από το όχημα, εκείνος το έκανε και κατόπιν «προέβαλλε αντίσταση», σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς των αστυνομικών. Ωστόσο, σε ένα βίντεο που μετέδωσε εχθές το FOX 9, το οποίο καταγράφει τις στιγμές πριν τη σύλληψη του Φλόιντ, δύο αστυνομικοί εμφανίζονται να τραβούν βίαια τον άνδρα από το όχημα και να του φορούν χειροπέδες, έξω από ένα παντοπωλείο στη συμβολή της 38ης Οδού και της Λεωφόρου Σικάγο στη νότια Μινεάπολις.

Ο Φλόιντ δείχνει να συμμορφώνεται στις εντολές των αστυνομικών και να μην αντιστέκεται στη σύλληψη. Σε πρόσθετα πλάνα από κάμερα ασφαλείας που εξασφάλισε το CBS News ο Φλόιντ εμφανίζεται λίγες στιγμές αργότερα να κάθεται στο πεζοδρόμιο φορώντας χειροπέδες, ενώ ένας από τους αστυνομικούς τον πλησιάζει και τον σηκώνει.

Ένας ακόμη αστυνομικός έρχεται να τον βοηθήσει και έπειτα το κλιπ σταματά.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ