Κορονοϊός-Κίνα: Πέντε νέοι ασθενείς στην Ουχάν – Συνολικά 17 κρούσματα στη χώρα

Η Εθνική Επιτροπή Υγείας ανακοίνωσε σήμερα ότι ως τα μεσάνυχτα χθες Κυριακή ενημερώθηκε για 17 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον νέο κορωνοϊό στην ηπειρωτική Κίνα, τα επτά «εισαγόμενα», αύξηση που είναι η μεγαλύτερη από την 28η Απριλίου.

Τα επτά «εισαγόμενα» κρούσματα, κατά τον όρο που χρησιμοποιεί το Πεκίνο όταν αναφέρεται σε ταξιδιώτες από το εξωτερικό που φθάνουν στην κινεζική επικράτεια έχοντας μολυνθεί, ήταν αυξημένα κατά πέντε σε σύγκριση με την προηγουμένη.

Από τα δέκα κρούσματα μετάδοσης στην κοινότητα, τα πέντε αναφέρθηκαν στην Ουχάν, τη μεγαλούπολη όπου έκανε την εμφάνισή του ο SARS-CoV-2 στα τέλη του 2019. Πρόκειται για τα περισσότερα κρούσματα που ανακοινώνονται στη μητρόπολη από την 11η Μαρτίου. Τρία κρούσματα αναφέρθηκαν στην Τζιλίν, ένα στη Λιαονίνγκ και ένα στη Χεϊλονγκτζιάνγκ.

Δεν αναφέρθηκε κανένας νέος θάνατος, πάντα σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή (το υπουργείο) Υγείας.

Ο αριθμός των ασυμπτωματικών φορέων του κορωνοϊού που εντοπίστηκαν μειώθηκε σε 12, από 20 την προηγουμένη.

Το σύνολο των κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 ανήλθε έτσι σε 82.918, ενώ ο απολογισμός των νεκρών εξαιτίας της COVID-19 παρέμεινε αμετάβλητος στους 4.633, σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό των κινεζικών αρχών.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ