Κίνδυνος: Πώς οι μπανάνες μπορούν να προκαλέσουν αργό θάνατο

Οι μπανάνες είναι ένα από τα πιο… αγαπημένα φρούτα σε όλον τον κόσμο. Ξέρατε, όμως, ότι η κατανάλωσή τους θα μπορούσε να βοηθήσει να μειωθεί η αρτηριακή πίεση και οι κίνδυνοι από καρκίνο και άσθμα ή ότι μπορεί να προκαλέσουν μέχρι και θάνατο;

Σήμερα θα τα μάθετε εδώ όλα αναλυτικά!

Πιθανοί κίνδυνοι:

Οι βήτα-αναστολείς, ένας τύπος φαρμάκου που συνήθως συνταγογραφείται για καρδιακές παθήσεις, μπορεί να προκαλέσει αύξηση του επιπέδου του καλίου στο αίμα. Οι τροφές με υψηλές ποσότητες καλίου, όπως οι μπανάνες, πρέπει να καταναλώνονται με μέτρο, όταν λαμβάνετε β-αναστολείς.

Η κατανάλωση υπερβολικού καλίου μπορεί να είναι επιβλαβής για εκείνους των οποίων οι νεφροί δεν είναι πλήρως λειτουργικοί. Εάν τα νεφρά σας δεν είναι σε θέση να απομακρύνουν το πλεόνασμα καλίου από το αίμα, τότε είναι πιθανό η συσσώρευση καλίου στον οργανισμό να αποβεί θανατηφόρα!

ΠΡΟΣΟΧΗ: Αν έχετε οποιοδήποτε πρόβλημα με νεφρούς, καρδιά, υπέρταση ή/και ακολουθείτε κάποια φαρμακευτική αγωγή, μιλήστε με τον γιατρό σας για το πόσο κάλιο (και κατ’ επέκταση πόσες μπανάνες) μπορείτε να παίρνετε κάθε μέρα.

Μερικοί άνθρωποι μπορεί να έχουν μια αλλεργία στις μπανάνες. Εάν κάποιος με αλλεργία μπανάνας τρώει μπανάνα, μπορεί να παρουσιάσει συμπτώματα στο στόμα και στον λαιμό όπως κνησμός, κνίδωση, οίδημα και συριγμό.

Φάτε την φλούδα της μπανάνας και θα… ζήσετε το “θαύμα”

Ξέρουμε πως συνηθίζεις να πετάς την φλούδα της μπανάνας αλλά… πραγματικά σταμάτα να το κάνεις κι αντ’αυτού φάτην! Θα ζήσεις το… θαύμα! Αναρωτιέσαι ποιο είναι αυτό;

Μερικοί μπορεί να γνωρίζουν ήδη ότι οι μπανάνες περιέχουν κάλιο, αλλά ίσως δεν είναι πολύ γνωστό ότι το μεγαλύτερο μέρος αυτού του καλίου βρίσκεται στη φλούδα. Μπορεί να περιέχει περίπου 40% του καλίου του φρούτου. Αυτό το μεταλλικό στοιχείο είναι απαραίτητο, αν θέλετε να χάσετε βάρος. Αυξάνει το μεταβολισμό, ώστε να μπορείτε να κάψετε περισσότερες θερμίδες και οι μύες έχουν αρκετή ενέργεια. Έτσι, εάν έχετε ενέργεια, μπορείτε να είστε πιο δραστήριοι.

Επίσης, οι φλούδες της μπανάνας περιέχουν πολλές ακόμα ωφέλιμες ουσίες, όπως αντιοξειδωτικά, φυτικές ίνες, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, βιταμίνη Α

Οι φυτικές ίνες είναι περισσότερο παρούσες στο φλοιό, απ’ ότι στην ίδια την μπανάνα. Οι φυτικές ίνες σας κρατάνε κορεσμένους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και με αυτό τον τρόπο σταματούν την πείνα.

Τώρα ξέρετε ότι φλούδες της μπανάνας έχουν σημαντικά οφέλη για την απώλεια βάρους.

Ποια είναι τα “θαύματα” που προκαλεί η φλούδα της μπανάνας

γιατί να φας την φλούδα της μπανάνας

Τα θρεπτικά συστατικά που καταπολεμούν τον καρκίνο βρίσκονται περισσότερο στις ώριμες μπανάνες και μπορούν να βοηθήσουν το σώμα σας να δημιουργήσει τα λευκά αιμοσφαίρια του αίματος.

 

 

youweekly

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ