Βραζιλία: Ακόμα 485 θύματα από τον κορωνοϊό σε 24 ώρες – Σχεδόν 8.000 τα κρούσματα

Ο αριθμός των κρουσμάτων μόλυνσης από τον κορωνοϊό στη Βραζιλία αυξήθηκε κατά σχεδόν 8.000 στα 241.080 σε 24 ώρες, σύμφωνα με νεότερα δεδομένα του υπουργείου Υγείας της χώρας της Λατινικής Αμερικής.

Οαπολογισμός των θυμάτων αυξήθηκε κατά 485 στους 16.118 νεκρούς. Οι αρχές προσπαθούν ακόμη να εξακριβώσουν τα αίτια άλλων 2.450 θανάτων.

Ως χθες 94.112 ασθενείς είχαν αναρρώσει, ενώ 130.840 παρέμεναν υπό ιατρική παρακολούθηση.

Η Βραζιλία καταγράφει τους υψηλότερους αριθμούς θανάτων εξαιτίας της COVID-19 και κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 στη Λατινική Αμερική. Επισήμως, το πρώτο κρούσμα καταγράφηκε την 26η Φεβρουαρίου. Όμως την περασμένη Τρίτη, το υπουργείο Υγείας ανέφερε ότι είχαν εντοπιστεί 39 πιθανά κρούσματα από τον κορονοϊό τον Ιανουάριο, κάτι που ακόμη προσπαθεί να επαληθεύσει. Οι αρχές στην πολιτεία Σεαρά λένε ότι ο πρώτος άνθρωπος που παρουσίαζε συμπτώματα μόλυνσης από τον κορονοϊό ζήτησε ιατρική βοήθεια την 1η Ιανουαρίου.

Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας έχει ανακοινώσει πως αναμένει σταθεροποίηση της κατάστασης τον Ιούλιο και την έναρξη της πτωτικής πορείας της επιδημιολογικής καμπύλης τον Αύγουστο.

Ο πραγματικός αριθμός των μολύνσεων από τον SARS-CoV-2 στη Βραζιλία ενδέχεται να είναι ως και δεκαπενταπλάσιος από αυτόν που ανακοινώνεται επίσημα, καθώς δεν γίνονται γενικευμένες διαγνωστικές εξετάσεις, κατά ειδικούς.

Παρά την προέλαση της πανδημίας, ο ακροδεξιός πρόεδρος Ζαΐχ Μπολσονάρου συνεχίζει να καταφέρεται εναντίον των μέτρα περιορισμού που έχουν επιβάλει οι κυβερνήτες πολλών πολιτειών της χώρας.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ