Βίντεο από δραματική διάσωση Αφγανού: Αστυνομικοί τον σώζουν στον αέρα

Δραματική ήταν η διάσωση ενός μετανάστη από το Αφγανιστάν, ο οποίος απειλούσε ότι θα αυτοκτονήσει πέφτοντας στο κενό από τον 3ο όροφο στο Τζάνειο Νοσοκομείο

Το περιστατικό έλαβε χώρα χθες το πρωί και βιντεοσκοπήθηκε από πολίτη. Στο βίντεο φαίνεται ότι οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. έσωσαν κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή στον… αέρα τον Αφγανό, ο οποίος κρεμόταν για ώρα από σκαλωσιές. Μάλιστα, ακούγονται οι φωνές του κόσμου, οι ψύχραιμες αντιδράσεις των αστυνομικών αλλά και τα επιφωνήματα ανακούφισης για το αίσιο τέλος. Το υλικό έφερε στο φως ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ., Χρήστος Μπαλάσκας.

Αυτό δεν ήταν χθες το μόνο περιστατικό σωτήριας επέμβασης ανδρών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Λίγο πριν τη διάσωση του μετανάστη στο Τζάνειο, αστυνομικοί πήραν σήμα για πυρκαγιά σε διαμέρισμα 5ου ορόφου επί της οδού Κολοκοτρώνη 38 στον Πειραιά. Οι άνδρες της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. έσπασαν την πόρτα του διαμερίσματος και μπήκαν μέσα την ώρα που οι φλόγες απειλούσαν τη ζωή των δύο ηλικιωμένων ενοίκων. Οι αστυνομικοί κατάφεραν να απεγκλωβίσουν με ασφάλεια το ζευγάρι.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ