Το χειροκρότημα για τον 79χρονο που βγαίνει από τη ΜΕΘ ύστερα από 38 μέρες

Αντίο, κύριε Παντελή, περαστικά!, τα λόγια του νοσηλευτικού προσωπικού, όπως αποτυπώθηκαν στο αποκλειστικό ρεπορτάζ του Open Tv και μεταδόθηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της Δευτέρας. Πρόκειται για άλλον έναν ασθενή του κορονοϊού ο οποίος βγήκε το πρωί της Δευτέρας του Πάσχα από την εντατική, έπειτα από 38 ημέρες που νοσηλευόταν εκεί. Ο ασθενής είναι 79 ετών και τις τελευταίες 10 ημέρες νοσηλευόταν στη Μ.Ε.Θ του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη και το OPEN TV εξασφάλισε πλάνα, την ώρα που βγαίνει από τη ΜΕΘ και βλέπει τους γιατρούς και τους νοσηλευτές να τον περιμένουν για να τον χειροκροτήσουν θερμά.

Αρχικά, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open Tv, είχε διαγνωσθεί στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο της Κοζάνης με κορονοϊό και κατόπιν διακομίσθηκε στο ΑΧΕΠΑ, για νοσηλεία. Από εκεί, αφού μπήκε σε καταστολή διότι έπασχε από ΧΑΠ, μετακομίσθηκε στον Παπανικολάου, και από εκεί στον Άγιο Δημήτριο όπου νοσηλεύθηκε τις τελευταίες 10 περίπου ημέρες.

Tο πρωί της Δευτέρας βγήκε απ’ την εντατική και μεταφέρθηκε, από το ΕΚΑΒ, ξανά στο ΑΧΕΠΑ όπου είναι και το νοσοκομείο αναφοράς για τον κορονοϊό. Όπως αναμενόταν, η έξοδός του συνοδεύτηκε από το χειροκρότημα και τις ευχές των γιατρών και των νοσηλευτών που τον φρόντιζαν τόσο καιρό και εκείνος έδινε τη μεγαλύτερη μάχη της ζωής του. Και βγήκε νικητής.

Ανήμερα του Πάσχα, ο ίδιος και η οικογένειά του, έζησαν τη δική τους Ανάσταση. Στην κάμερα του Ανοικτού Καναλιού, μίλησε και η διευθύντρια ΜΕΘ «Αγιος Δημήτριος», η οποία περιέγραψε αυτή τη δύσκολη μάχη. Άλλωστε, στο διπλανό δωμάτιο δίνουν έναν άλλον πόλεμο: να κρατήσουν στη ζωή έναν 35χρονο.   Ο 79χρονος είναι απ’ τα πρώτα κρούσματα του κορονοϊού που βρέθηκαν στη Δαμασκηνιά της Κοζάνης -του πρώτου χωριού που μπήκε σε καραντίνα στη χώρα- στις αρχές Μαρτίου.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ