Η απάντηση του Σωτήρη Τσιόδρα για το αν θα μειωθεί η διασπορά του κορονοϊού το καλοκαίρι

ήμερα 31 Μαρτίου ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε 82 νέα κρούσματα από την κοινότητα και 20 επιπλέον από το κρουαζιερόπλοιο, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων του κορονοϊού στα 1.314.

Από αυτούς, 85 ασθενείς είναι διασωληνωμένοι, ο μέσος όρος ηλικίας των οποίων είναι τα 65 έτη. Την ίδια ώρα, 17 από αυτούς είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες ενώ το 57% από τους διασωληνομένους έχει υποκείμενο νόσημα.

Έξι ασθενείς πήραν εξιτήριο από τη ΜΕΘ. Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν άλλοι 7 θάνατοι, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών από κορονοϊό στη χώρα μας στους 49.

«Οι θάνατοι αυξάνονται, ευτυχώς όχι όπως στο εξωτερικό, αλλά αυτό δείχνει την επιθετική μορφή της νόσου» σχολίασε ο κ. Τσιόδρας.
Δεν είναι βέβαιο ότι οι υψηλές θερμοκρασίες θα βοηθήσουν στον έλεγχο του κορονοϊού

Ερωτηθείς για το ρόλο του κλίματος και της θερμοκρασίας του περιβάλλοντος στον κορονοϊό, ο κ. Τσιόδρας ήταν σαφής ότι αν και γνωρίζουμε ότι οι αναπνευστικοί ιοί το καλοκαίρι υποχωρούν, κι αυτό αποτελεί γνώση για όλους τους ιούς του αναπνευστικού και τους κορονοϊούς, «δεν ξέρουμε τι θα γίνει το καλοκαίρι, ελπίζουμε ότι οι υψηλές θερμοκρασίες θα μειώσουν τη διασπορά αλλά δεν θα εξαφανίσουν τον ιό».

Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί όσον αφορά την εμφάνιση εισαγόμενων κρουσμάτων είπε ο κ. Τσιόδρας αναφερόμενος στο παράδειγμα του Χονγκ Κόνγκ, όπου υπάρχουν υψηλές θερμοκρασίες και υγρασία και επανεμφανίστηκε ο ιός από εισαγόμενα κρούσματα.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ