Ερμιονίδα: Αιφνίδιος θάνατος 39χρονης Κογκολέζας σε ξενοδοχείο με μετανάστες

Αναταραχή υπάρχει εδώ και λίγη ώρα στην Ερμιονίδα καθώς στο ξενοδοχείο «Γαλαξίας» που φιλοξενούνται μετανάστες, λίγο έξω από το Πόρτο Χέλι, έχασε αιφνιδίως τη ζωή της μια 39χρονη από το Κογκό, ενώ στο ίδιο ξενοδοχείο λίγες μέρες νωρίτερα, μια εργαζόμενη είχε βρεθεί θετική στον κορονοϊό και έχει διακομιστεί ήδη στην Αθήνα καθώς η κλινική της κατάσταση δεν ήταν καλή, ενώ έχει νοσήσει και ο σύζυγός της.

Το γεγονός του θανάτου της μετανάστριας ανακοίνωσε ο ίδιος ο δήμαρχος Ερμιονίδας Γιάννης Γεωργακόπουλος μέσα από το λογαριασμό του στο Facebook καταγγέλλοντας παράλληλα ότι ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας και η Πολιτική Προστασία δεν έχουν κινηθεί έγκαιρα στο συγκεκριμένο περιστατικό.

Γράφει ο δήμαρχος χαρακτηριστικά:

«Χριστός Ανέστη!! Και χρόνια πολλά!! Δυστυχώς, θα πρέπει να σας ενημερώσω ότι τη νύχτα πέθανε αιφνίδια μία γυναίκα από τους μετανάστες που διαμένουν στο ξενοδοχείο «Γαλαξίας». Ήταν 39 ετών και καταγόταν από το Κογκό. Η σορός της θα μεταφερθεί για νεκροψία – νεκροτομή σε νεκροτομείο,οπότε και θα γίνει γνωστή η αιτία του θανάτου της. Θα πρέπει, επίσης, να σας ενημερώσω ότι, μέχρι τώρα, δεν υπήρξε καμία ουσιαστική ανταπόκριση σε θέματα και προβλήματα που αναδείξαμε στις 3 και 7 Απριλίου 2020 με δύο έγγραφά μας προς όλες τις αρμόδιες Αρχές. Αυτά τα έγγραφα έχουν δημοσιοποιηθεί.

Καμία, σχεδόν, ανταπόκριση δεν υπήρξε ούτε 10 μέρες αργότερα όταν προέκυψε το θέμα της ύπαρξης δύο επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στο Δήμο μας, εκ των οποίων το ένα είχε εργασιακή σχέση με το εν λόγω ξενοδοχείο. Εξακολουθούν να μην ενημερώνουν τη Δημοτική Αρχή οι υπεύθυνοι, αλλά και να μην προβαίνουν στις αναγκαίες ενέργειες, λόγω της ιδιαιτερότητας του θέματος. Εξαίρεση αποτελεί η Διοικήτρια του Γ. Ν Άργους, η οποία φροντίζει κάθε φορά που συμβαίνει κάτι να ενημερώνει τη Δημοτική Αρχή.

Καμία επίσημη ενημέρωση, επίσης, δεν έχει και το Κέντρο Υγείας Κρανιδίου. Από πλευράς μας θα ζητήσουμε και πάλι, εντός της ημέρας, άμεσες ενέργειες από ΕΟΔΥ και Πολιτική Προστασία, καθόσον, πέρα των μεταναστών, πέραν του συνόλου των δημοτών μας, υπάρχουν και οι εργαζόμενοι του ξενοδοχείου. Με αυτούς, τουλάχιστον, κατά προτεραιότητα θα έπρεπε, εδώ και τρεις μέρες, να είχε ασχοληθεί ο ΕΟΔΥ».

Η δομή μεταναστών του ξενοδοχείο «Γαλαξίας» πάντως, έχει αποκλειστεί (όπως προβλέπεται από το εθνικό σχέδιο για τον Covid19) μέχρι να γίνει έλεγχος στους διαμένοντες και το προσωπικού  από  τον ΕΟΔΥ  γιατί η εργαζόμενη που είχε διαγνωσθεί με τον ιό δούλευε εκεί μέχρι τις 8 Απριλίου. Επιτρέπεται ή είσοδος και η έξοδος μόνο του προσωπικού και η τροφοδοσία, ενώ η επιτήρηση του χώρου γίνεται από την Ελληνική Αστυνομία.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ