Ελευθέριος Βενιζέλος: Κραυγή αγωνίας από μέλος του πληρώματος – Ποιος μου λέει ότι δεν θα κολλήσω κορονοϊό;

Στην εκπομπή “Μαζί σου Σαββατοκύριακο”, με την Τατιάνα Στεφανίδου, μίλησε ένα από τα μέλη του πληρώματος του πλοίου “Ελευθέριος Βενιζέλος“, στο οποίο βρέθηκαν 119 κρούσματα του κορονοϊού και βρίσκεται πλέον δεμένο στο λιμάνι του Πειραιά.

 

Το βράδυ της Παρασκευής, 04.04.2020, μέλη του πληρώματος μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχεία και θα παραμείνουν σε καραντίνα για 14 ημέρες, ενώ σημειώνεται ότι το πλοίο είχε μισθωθεί στην Τουρκία και απέπλευσε από τον Πειραιά στις 7 Μαρτίου με 350 ναυτεργάτες και προορισμό το λιμάνι Καντίθ, κοντά στη Σεβίλλη.

 

Οργή για την ελλιπή ενημέρωση και τους κινδύνους του κορονοϊού

“Ό,τι και να μας ενημερώνουν, μας ενημερώνουν λειψά. Εμάς, σαν πλήρωμα. Άλλα μας είπανε, άλλα βγάλανε στα κανάλια”, δήλωσε στην εκπομπή ένα από τα μέλη του πληρώματος που παραμένει στο πλοίο, τονίζοντας ότι δε βρίσκεται στο καράβι με δική του θέληση.

 

 

Μάλιστα, ανέφερε ότι οι Τούρκοι έκαναν κουμάντο για το φαγητό στο πλοίο όλες αυτές τις ημέρες και δεν τρέφονταν καλά, ενώ δεν υπήρχαν μέτρα ασφαλείας.

 

“Δεν φορούσε γάντια και μάσκα. Ήταν ανεξέλεγκτος μες το πλοίο, γιατί ήταν του αφεντικού κολλητός”, τόνισε χαρακτηριστικά για τον 75χρονο που βρέθηκε πρώτος θετικός στον ιό.

 

Ωστόσο, διευκρίνισε ότι οι Έλληνες του πληρώματος τηρούν κάποια μέτρα ασφαλείας.

 

Τέλος, σχολίασε τον τρόπο που χρειάστηκαν οι αρμόδιοι την κατάσταση στο πλοίο δηλώνοντας: “Έπρεπε να είχανε φύγει οι άρρωστοι από μέσα και να μείνουν οι υγιείς. Και όχι να βγάλουν τους υγιείς, να μείνουν οι άρρωστοι με 28 άτομα ασφαλείας της εταιρείας ΑΝΕΚ, να φυλάμε εμείς τους αρρώστους”.

 

“Ποιος μου λέει ότι αύριο το πρωί δεν θα κολλήσω;” αναρωτήθηκε, μην μπορώντας να κρύψει την οργή και την αγωνία του.

https://www.newsit.gr

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ