Έκλαιγαν στα γυρίσματα: Το νο1 ανέκδοτο του Καλυβάτση με τον σερβιτόρο στο εστιατόριο

Αφήνουμε για λίγο στην άκρη τη μαυρίλα του κορωνοϊού για να σκάσει λίγο το χειλάκι μας και να θυμηθούμε πώς είναι να γελάμε!

Για τους περισσότερους εξ ημών είναι ο πρώτος μας τηλεοπτικός έρωτας- και, όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, και ο παντοτινός. Από την στιγμή που έκανε την εμφάνισή του στους τηλεοπτικούς δέκτες του MEGA μέχρι τη μεταγραφή στον ΑΝΤ1 και την χρυσή περίοδο εκεί, είχαμε «κολλήσει» ανεπανόρθωτα στην τηλεόραση.

Όπως έλεγε και το σήμα αρχής κάθε «Τρίτη, όχι Τετάρτη» ήμασταν εκεί, έτοιμοι να δούμε το Τοπ Ντεμέκ Μπούρδας και Κοτσάνας, το εναλλακτικό δελτίο ειδήσεων, τις μικρές αγγελίες, τους υπέροχους τίτλους τέλους- εκεί, δηλαδή, που βλέπαμε για πρώτη φορά στην ελληνική τηλεόραση μαζεμένα όλα τα bloopers των γυρισμάτων-, τα σκετσάκια και, εννοείται, τα οπτικοποιημένα ανέκδοτα.

Το οργανωτικό μυαλό του Κανάκη και η δημιουργικότητά του, η τρέλα του Καλυβάτση, η ξεχωριστή προσέγγιση του Σερβετά ενώνονταν με την υπόλοιπη ομάδα και έφερναν αρχικά το ΑΜΑΝ, πριν προστεθεί μετά από λίγα χρόνια και το «Καθάρματα» στον τίτλο για να δέσει το τηλεοπτικό γλυκό.

Το «ΑΜΑΝ» υπήρξε το δικό μας “Flying Circus” και έγραψε με ολόχρυσα γράμματα ιστορία στην ελληνική τηλεόραση, αποτελώντας ακόμα και σήμερα σημείο αναφοράς σε κάθε σατιρική εκπομπή που ακολούθησε.

Φυσικά, όπως προείπαμε, σημαντικό ρόλο στη δομή του έπαιζαν και τα οπτικοποιημένα ανέκδοτα, εκεί που μεγαλουργούσε κυρίως ο (γεννημένος γι’ αυτά) Γιάννης Σερβετάς.

Ωστόσο, υπάρχει ένα συγκεκριμένο ανέκδοτο στο οποίο πρωταγωνιστεί το δίδυμο Κανάκη-Καλυβάτση και απλούστατα δεν ξεχνιέται.

Μιλάμε για ένα πραγματικό αριστούργημα, ένα έπος με σχεδόν 1,5 εκατομμύριο θεάσεις. Ο σερβιτόρος-μύθος σε κάνει να κλαις από τα γέλια. Όπως έκλαιγαν και οι δυο πρωταγωνιστές στα γυρίσματα του συγκεκριμένου σκετς, τα οποία σταμάτησαν άπειρες φορές από τα γέλια.

Επικός Σωτήρης Καλυβάτσης. Απολαύστε τον…

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ