Dancing to Connect 2020 | Χορεύω, άρα επικοινωνώ

Πόσοι μαθητές χρειάζονται για να ταρακουνήσουν μια σκηνή; Έφηβοι από δέκα σχολεία μιλάνε με το σώμα, σκέφτονται με την καρδιά και έρχονται κοντά μέσα από έναν χορό τολμηρό όσο κι οι ίδιοι.

Κάποιες φορές, το μόνο που χρειάζεται ένας έφηβος για να επικοινωνήσει με τους άλλους, για να εξαλείψει τις προκαταλήψεις, το bullying και τον φόβο, είναι μία χορογραφία. Και αυτήν δημιουργεί, μαζί με άλλους εφήβους στο πρόγραμμα Dancing to Connect της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση.

Δέκα γυμνάσια και λύκεια από την Καλαμάτα και την Αθήνα αφήνουν τη δύναμη του σύγχρονου χορού να εισβάλει στις τάξεις, τα γυμναστήρια, τους διαδρόμους και τα προαύλια. Επαγγελματίες χορευτές μοιράζονται για 8η χρονιά τις γνώσεις τους με τους μαθητές και τους καθοδηγούν στο πώς μπορούν να εκφραστούν μέσα από την κίνηση, ώστε να χτίσουν τη δική τους χορογραφία.

Μετά από 7 συνεχή, επιτυχημένα χρόνια, το ξέρουμε καλά: ο χορός ενώνει. Γι’ αυτό, η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, εμπνευσμένη από το πρόγραμμα της ομάδας Battery Dance Company της Νέας Υόρκης και με την υποστήριξη, όλα αυτά τα χρόνια, της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα, συνεχίζει να «Χορεύει, άρα να επικοινωνεί», όπως ακριβώς κάνουν οι έφηβοι σε 45 χώρες όλου του κόσμου, χάρη στο πρόγραμμα “Dancing to Connect”.

Οι μαθητές θα παρουσιάσουν τη χορογραφία τους:

-στην Καλαμάτα το Σάββατο 7 Μαρτίου 2020 στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας στις 20:00

-στην Αθήνα την Κυριακή 22 Μαρτίου 2020 στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση Κεντρική Σκηνή στις 19:00

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ