Χαρδαλιάς για τα νησιά: Θα φτιάξουμε πλωτά νοσοκομεία αν υπάρξει διασπορά του κορονοϊού

Ο κ. Χαρδαλιάς υπογράμμισε ότι οι αεροδιακομιδές είναι δύσκολες, γι’ αυτό υπάρχουν πολλά ειδικά σχέδια

Σχέδια για την περίπτωση που υπάρξει μεγάλη διασπορά του κορονοϊού στα νησιά επεξεργάζεται η κυβέρνηση. Αυτό τόνισε ξεκάθαρα στην καθιερωμένη ενημέρωση της Τρίτης ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς. Ο κ. Χαρδαλιάς στο ερώτημα του ethnos.gr και της ιατρικής συντάκτριας, Δήμητρας Ευθυμιάδου, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι οι αεροδιακομιδές είναι αρκετά δύσκολες αλλά το κράτος είναι έτοιμο και γι’ αυτή την περίπτωση. 

Μάλιστα, έκανε σαφές ότι αυτός ήταν ο λόγος που από την πρώτη στιγμή πάρθηκαν μέτρα για τα νησιά – ότι δηλαδή θα ταξιδεύουν σε αυτά μόνο ντόπιοι και όχι τουρίστες – προκειμένου να εμποδιστεί η εξάπλωση του ιού. «Από την πρώτη στιγμή έχουμε ξεκαθαρίσει να μένουμε μακριά από τα νησιά μας» είπε χαρακτηριστικά. Ανέφερε πάντως πως υπάρχουν αρκετά σχέδια έτοιμα για να ανταποκριθούν οι αρχές.

Ο κ. Χαρδαλιάς υπογράμμισε ότι οι αεροδιακομιδές είναι δύσκολες, γι’ αυτό υπάρχουν πολλά ειδικά σχέδια. Ένα από αυτά είναι να υπάρξει εναέρια βοήθεια ακόμη και με πλωτά μέσα για την παροχή ιατρικής βοήθειας. Μάλιστα διαβεβαίωσε ότι η πολιτεία είναι έτοιμη και για πλωτά νοσοκομεία για να συνδράμουν στο έργο των νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ