Νέα επεισόδια στον Έβρο: Μολότοφ εναντίον των ΜΑΤ που φυλάνε τα σύνορα

Νέα επεισόδια στα Ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο, με “βροχή” μολότοφ εναντίον των Ελληνικών αστυνομικών δυνάμεων.

Όπως φαίνεται και στα βίντεο μετανάστες από την τουρκική πλευρά, “επικουρούμενοι” από τις τουρκικές δυνάμεις, εξαπολύουν δεκάδες βόμβες μολότοφ, ανάβοντας φωτιές κατά μήκος του φράχτη, ενώ για άλλη μια φορά πετάνε δακρυγόνα.

Οι ελληνικές δυνάμεις απάντησαν με χημικά και δακρυγόνα και στην περιοχή υπάρχει τεράστια κινητοποίηση.

Να σημειωθεί πως στο σημείο βρίσκονται και οι δυνάμεις της Frontex οι οποίες προσφάτως εντάθηκαν στις δυνάμεις που περιφρουρούν τα ελληνοτουρκικά σύνορα

Η “μάχη του Έβρου” σε αριθμούς

Συνολικά 510 άτομα προσπάθησαν να περάσουν το τελευταίο 12ωρο τα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο, ενώ σημειώθηκε και μία σύλληψη.

Ειδικότερα, το 12ωρο μεταξύ 06.00 το πρωί και 18.00 το απόγευμα της Τετάρτης, στην περιοχή του Έβρου:

Συνελήφθη ένα άτομο

Η παράνομη είσοδος στην ελληνική επικράτεια αποτράπηκε σε 510 περιπτώσεις

Για την περίοδο από τις 06.00 το πρωί του Σαββάτου 29 Φεβρουαρίου έως τις 18.00 της Τετάρτης 11 Μαρτίου ο απολογισμός είναι ο ακόλουθος:

Έχουν συλληφθεί 348 άτομα

Εμποδίστηκε η παράνομη είσοδος στη χώρα σε 44.353 περιπτώσεις

Νέα επίθεση στον Έβρο: Μολότοφ εναντίον των ΜΑΤ που φυλάνε τα σύνορα [Βίντεο]

Η Τουρκία κλιμακώνει την ένταση

Νωρίτερα το μεσημέρι της Τετάρτης, ζεύγος τουρκικών F-16 εισήλθε στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης, πέταξε πάνω από τον Βόρειο Έβρο σε ύψος από 10.000 έως 500 πόδια, στις 14:50 μ.μ.

Μισή ώρα αργότερα και συγκεκριμένα στις 15:27 μ.μ. ζεύγος τουρκικών αεροσκαφών που είχε εισέλθει στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης, επίσης, πέταξε πάνω από τους Καλόγερους – βορειοανατολικά της Άνδρου-στα 26.000 πόδια.

Επιπλέον, όπως αποκάλυψε η Kathimerini.gr, ” το βράδυ της Τρίτης, άνδρες των Τουρκικών Ειδικών Δυνάμεων Επιχειρήσεων πυροβόλησαν πάνω από τζιπ των Ενόπλων Δυνάμεων που βρισκόταν σταθμευμένο στην ελληνική πλευρά των συνόρων στον βόρειο Έβρο.

Δεν πρόκειται για το πρώτο περιστατικό κατά το οποίο στελέχη των τουρκικών δυνάμεων βάλλουν με πυρά κατά Ελλήνων στρατιωτικών. Πριν λίγα 24ωρα, πυρά δέχθηκε και ελληνική περίπολος που έκανε νυχτερινή επιτήρηση σε σημεία του ποταμού. Οι άνδρες και γυναίκες των Ομάδων Ειδικών Επιχειρήσεων (Polis Özel Harekât) περιπολούν μέσα στον ποταμό Έβρο πάνω σε ελαστικές λέμβους πάνοπλοι, προστατεύοντας τις εργασίες που γίνονται από την τουρκική πλευρά, ενώ την ίδια στιγμή σημαδεύουν προς την ελληνική πλευρά.”

Σοβαρό περιστατικό σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτη και ανοιχτά της Κω. Τουρκική ακταιωρός συγκρούστηκε με σκάφος του Λιμενικού Σώματος. Τα δύο σκάφη συγκρούστηκαν ανάμεσα στην Κω και τα τουρκικά παράλια και εντός ελληνικών χωρικών υδάτων, όπως αναφέρει το υπουργείο Ναυτιλίας.

Σε βίντεο – ντοκουμέντο από το περιστατικό φαίνεται ξεκάθαρα η προκλητική ενέργεια του τουρκικού πληρώματος, το οποίο παρενοχλεί και στο τέλος χτυπάει το ελληνικό σκάφος, προκαλώντας του ζημιές στην πρύμνη.

Στο βίντεο ακούγονται μέλη του ελληνικού πληρώματος να λένε “μας έσπασε τα ρέλια. Είναι στα δικά μας και μας χτύπησε, μας έχει κάνει ζημιά πίσω”.

Απαράδεκτες δηλώσεις απο Ερντογάν: Συνέκρινε τις εικόνες από τα ελληνοτουρκικά σύνορα με τις θηριωδίες των Ναζί

Τέλος, σε μια νέα ακραία δήλωση κατά της Ελλάδας, προχώρησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος, συνέκρινε τις εικόνες από τα ελληνοτουρκικά σύνορα με τις θηριωδίες των Ναζί στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. “Δεν έχει καμία διαφορά αυτό που έκαναν οι Ναζί με τις εικόνες από τα ελληνικά σύνορα”, είπε ο Ερντογάν κατά τη διάρκεια της ομιλίας του σε συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΑΚΡ.

Ο Τούρκος πρόεδρος κατήγγειλε επίσης το γεγονός ότι η Ευρώπη δίνει αβίαστα τεράστια ποσά στην Ελλάδα για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, σε αντίθεση με την Τουρκία.

“Για 100.000 πρόσφυγες πήρε 2,3 δις ευρώ χωρίς όρους”, υποστήριξε.

Ο Ερντογάν ανέφερε ότι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες θέλουν να πάνε στην Ευρώπη και η Τουρκία δεν τους εμποδίζει: “Το είχαμε πει ότι θα ανοίγαμε τα σύνορα, αλλά νόμιζαν ότι ήταν αστείο. Αλλά εμείς ανοίξαμε τις πύλες. Πηγαίνουν; Πηγαίνουν. 150.000 περίπου συνέρρευσαν στα σύνορα της Ελλάδας, η οποία προσπαθεί με τη βία να τους γυρίσει πίσω”.

“Η Ευρώπη μας έχει ανάγκη για τους πρόσφυγες, την ενέργεια και την τρομοκρατία”, τόνισε στη συνέχεια.

thetoc

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ