Λέσβος: Επεισόδια στη Μόρια – Φτάνουν συνέχεια βάρκες με μετανάστες από την Τουρκία

Σε εξέλιξη τα νέα επεισόδια στη Μόρια της Λέσβου. Ομάδα προσφύγων και μεταναστών βγήκε από το ΚΥΤ και προσπάθησε να κατέβει στο λιμάνι. Αστυνομικοί τους έκοψαν το δρόμο και τότε ξεκίνησαν επεισόδια με πετροπόλεμο.

Η κατάσταση μυρίζει μπαρούτι με πάνω από 22.000 μετανάστες να είναι σε εγρήγορση μετά από τα τελευταία επεισόδια στην Μυτιλήνη μεταξύ κατοίκων της Λέσβου με μετανάστες και μέλη ΜΚΟ.

Εν τω μεταξύ προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές από τα απέναντι Μικρασιατικά τουρκικά παράλια προς τη στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και σήμερα Καθαρή Δευτέρα.

Στη Λέσβο από τα χαράματα ως και τις 10.00 το πρωί βγήκαν πέντε βάρκες στις ακτές της Βόρειας και της Ανατολικής Λέσβου με περίπου 200 συνολικά επιβαίνοντες.

Στη Χίο βγήκαν δυο βάρκες με περίπου 70 άτομα. Ενώ στη Σάμο άλλες δυο βάρκες με περίπου 50 επιβαίνοντες πρόσφυγες και μετανάστες.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, από τις πρωινές ώρες της Κυριακής 1ης Μαρτίου, έως σήμερα το πρωί, Δευτέρα 2 Μαρτίου, δύο περιστατικά έρευνας και διάσωσης σημειώθηκαν στις θαλάσσιες περιοχές της Λέσβου με την περισυλλογή 89 ατόμων, τρία στη Χίο με τη διάσωση 43 μεταναστών και προσφύγων και ένα περιστατικό στο Φαρμοκήνησι με τη διάσωση 32 ατόμων.

Το ίδιο διάστημα άλλοι 813 πρόσφυγες και μετανάστες αποβιβάστηκαν με λέμβους σε 20 περιστατικά που σημειώθηκαν σε τέσσερα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Συγκεκριμένα 9 περιστατικά σημειώθηκαν στη Λέσβο όπου αποβιβάστηκαν 423 μετανάστες και πρόσφυγες, 6 στη Χίο όπου αποβιβάστηκαν 252 άτομα, 2 στη Σάμο με 85 άτομα, 1 στο Φαρμοκονήσι με 36 άτομα και 2 στη Μεγίστη όπου αποβιβάστηκαν 17 μετανάστες και πρόσφυγες.

 

newsit

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ