Κορονοϊός: Θερίζει και στη Γαλλία – 89 νεκροί σε μία ημέρα, συνολικά 264

Θερίζει και στη Γαλλία ο κορονοϊός, όπου σήμερα σημειώθηκε έκρηξη κρουσμάτων, αλλά και μεγάλη αύξηση στον αριθμό των νεκρών.

Μέσα σε 24 ώρες μόνο καταγράφηκαν πάνω από 1.400 νέα κρούσματα και 89 θάνατοι. Συνολικά οι θάνατοι στη Γαλλία άγγιξαν τους 264 και τα κρούσματα τα 9.134.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για τον κορονοϊό, ο διευθυντής της υπηρεσίας υγείας Ζερόμ Σαλομόν πρόσθεσε ότι ο αριθμός των κρουσμάτων παρουσίασε αύξηση 18% σε 24 ώρες.

Να σημειωθεί πως η αύξηση των θανάτων στη Γαλλία αγγίζει το 51%.

Σαρώνει ο κορονοϊός: Στις 200.000 τα κρούσματα παγκοσμίως

Η πανδημία του κορονοϊού έχει μολύνει πλέον περισσότερους από 200.000 ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, αριθμός ο οποίος διπλασιάστηκε σε λιγότερο από δύο εβδομάδες.

Οι περιπτώσεις του εξαιρετικά μεταδοτικού ιού ανέρχονται σήμερα σε 201.672, σύμφωνα με στοιχεία που συνέλεξε το Πανεπιστήμιο John Hopkins.

Μεταξύ της έναρξης της επιδημίας τον Δεκέμβριο και της 7ης Μαρτίου, καταγράφηκαν 100.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα. Ωστόσο, άλλα 100.000 άτομα μολύνθηκαν σε μόλις 11 ημέρες, κυρίως εξαιτίας της αύξησης των περιπτώσεων στην Ευρώπη.

Η Κίνα, η Ιταλία, το Ιράν, η Ισπανία και η Γερμανία υπέστησαν τον μεγαλύτερο αριθμό λοιμώξεων.

Το Πανεπιστήμιο John Hopkins επίσης κατέγραψε 8.007 θανάτους, γεγονός που υποδηλώνει ότι περίπου το 4% των ασθενών που βρίσκονται θετικοί στον ιό πεθαίνουν από αυτό.

Πάντως οι ειδικοί υπστηρίζουν ότι το ποσοστό θνησιμότητας είναι πιθανώς χαμηλότερο από αυτό επειδή ο πραγματικός αριθμός λοιμώξεων είναι πολύ υψηλότερος.

Στο μεταξύ, περισσότεροι από 850 εκατομμύρια νέοι στον κόσμο, δηλαδή σχεδόν ο μισός πληθυσμός μαθητών και φοιτητών, παρέμειναν χθες, Τρίτη, στα σπίτια τους χωρίς να έχουν πρόσβαση στα εκπαιδευτικά ιδρύματά τους, ανακοίνωσε σήμερα η Unesco.

Με το πλήρες κλείσιμο των σχολικών και των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων σε 102 χώρες και το εν μέρει κλείσιμό τους σε 11 άλλες εξαιτίας της πανδημίας της Covid-19, ο αριθμός των μαθητών και σπουδαστών που στερούνται το σχολείο υπερδιπλασιάσθηκε μέσα σε τέσσερις ημέρες και αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω, δημιουργώντας “μια πρόκληση χωρίς προηγούμενο” στον τομέα της εκπαίδευσης, υπογραμμίζεται από την ίδια πηγή.

 

 

thetoc

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ