Ιταλία: Κλείνει όλη τη χώρα για 15 μέρες ο Κόντε! Ανοιχτά μόνο σούπερ μάρκετ και φαρμακεία

Σε νέο τηλεοπτικό διάγγελμα προς τον ιταλικό λαό προχώρησε το βράδυ της Τετάρτης ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε.

Θα λειτουργούν μόνο τα φαρμακεία, οι βασικές δημόσιες μεταφορές και τα καταστήματα τροφίμων

 Η ιταλική κυβέρνηση αποφάσισε νέα αυστηρά μέτρα για τον κορονοϊό, κλείνοντας εστιατόρια, καφέ και μπαρ, αφήνοντας ανοιχτά μόνο τα καταστήματα τροφίμων και τα φαρμακεία.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Κόντε, θα κλείσουν μπαρ, κομμωτήρια σε όλη την Ιταλία. Επίσης, λουκέτο θα μπει και σε εστιατόρια που δεν μπορούν να εγγυηθούν ότι θα τηρείται απόσταση ενός μέτρου μεταξύ των πελατών.

Στην Ιταλία έχουν καταγραφεί μέχρι τώρα 827 θάνατοι, με τα βόρεια της χώρας να έχουν τα περισσότερα κρούσματα και τους περισσότερους νεκρούς.

Ραγδαία η αύξηση των νεκρών από τον κορονοϊό στην Ιταλία

Στους 827 έχουν φτάσει οι νεκροί στην Ιταλία από τον κορονοϊό, ενώ μόλις μέσα σε μία ημέρα υπήρξαν 196 θάνατοι.

Όπως ανακοίνωσαν οι ιταλικές Αρχές τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανέρχονται πλέον στις 12.462, από 10.149 την που ήταν την Τρίτη (10/3). Επίσης, 1.045 ασθενείς έχουν ιαθεί και 5.838 βρίσκονται στο νοσοκομείο, ενώ 1.028 νοσηλεύονται σε μονάδα εντατικής θεραπείας.

Την ίδια ώρα στους 617 ανέρχεται ο αριθμός των θανάτων εξαιτίας του κορονοϊού στην βόρεια περιφέρεια της Λομβαρδίας, μια αύξηση 149 θανάτων μέσα σε μια μέρα.

Μέχρι χθες (10/3) σε όλη την Ιταλία είχαν επιβεβαιωθεί 631 νεκροί και σήμερα οι θάνατοι έφτασαν στους 827, κάτι που σημαίνει ότι μόνο σήμερα 196 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον ιό.

Νωρίτερα ο περιφερειάρχης της Λομβαρδίας, Ατίλιο Φοντάνα είχε δηλώσει: «σήμερα έχουμε άλλα 1.500 κρούσματα κορονοϊού μόνον στην Λομβαρδία» και επανέλαβε ότι χρειάζεται η λήψη ακόμη αυστηρότερων μέτρων.

Παράλληλα, ο περιφερειάρχης του Βένετο, Λούκα Τζάια, υπογράμμισε ότι σε πέντε ημέρες οι μονάδες εντατικής θεραπείας θα είναι, πιθανότατα, υπερπλήρεις. Πρόσθεσε, δε, ότι μέχρι τις 15 Απριλίου, μόνον στην περιφέρεια Βένετο, αν δεν ανακοπεί ο μέχρι τώρα ρυθμός διάδοσης του ιού, τα κρούσματα μπορεί να φτάσουν τα δυο εκατομμύρια.

Ο Τζάια έκανε γνωστό, επίσης, ότι στην περιφέρειά του, το τελευταίο εικοσιτετράωρο τα νέα κρούσματα του ιού είναι 1023, ενώ άλλα 30 άτομα έχασαν την ζωή τους.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ