Η ΕΕ δεσμεύεται ενεργά στη στήριξη των εξωτερικών συνόρων Ελλάδας και Βουλγαρίας

Η ΕΕ δεσμεύεται ενεργά να υποστηρίξει τη δήλωση ΕΕ-Τουρκίας και να στηρίξει την Ελλάδα και τη Βουλγαρία για την προστασία των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ», τονίζουν πηγές της προεδρίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου μετά την επικοινωνία Σάρλ Μισέλ με Ερντογάν για Συρία και προσφυγικό.

ΟΠρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σάρλ Μισέλ δήλωσε ότι «παρακολουθεί στενά την κατάσταση στη Συρία και την Τουρκία» και είχε νωρίτερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρ.Τ.Ερντογάν για το θέμα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας του Συμβουλίου ο Σαρλ Μισέλ εξέφρασε τα συλλυπητήριά του σχετικά με την απώλεια της ζωής των Τούρκων στρατιωτών και τη βαθιά ανησυχία του για το ανείπωτο ανθρώπινο πόνο που προκαλεί η συνεχιζόμενη μάχη στο Ιντλίμπ.

Ο Πρόεδρος Σαρλ Μισέλ κάλεσε όλους τους παράγοντες να αποσυρθούν και να δεσμευτούν για βιώσιμη και μακροχρόνια κατάπαυση του πυρός και πολιτική λύση σύμφωνα με τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

«Η παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας και πρόσβασης στους πληθυσμούς που βρίσκονται σε ανάγκη αποτελεί βασική προτεραιότητα. Η ΕΕ είναι έτοιμη να ενισχύσει περαιτέρω την υποστήριξή της», σημειώνεται.

Σημειώνεται ακόμη ότι «τις τελευταίες ημέρες ο Πρόεδρος Μισέλ βρίσκεται επίσης σε στενή επαφή με τους Πρωθυπουργούς Μητσοτάκη και  Μπόρισοφ και παρακολουθεί την κατάσταση με το μεταναστευτικό».

«Η ΕΕ δεσμεύεται ενεργά να υποστηρίξει τη δήλωση ΕΕ-Τουρκίας και να στηρίξει την Ελλάδα και τη Βουλγαρία για την προστασία των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ», καταλήγει.

 

 

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ