Χανιά: Έζησε τη φρίκη στα χέρια του πατέρα της από 8 χρονών

Τη φρίκη και τον πόνο που έζησε από τον ίδιο της τον πατέρα  περιέγραψε μέσα από την κατάθεσή της που διαβάστηκε στο δικαστήριο μια νέα κοπέλα,  προχθές στη διάρκεια της εκδίκασης της υπόθεσης από το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Κρήτης στα Χανιά.

Ο κατηγορούμενος, που δήλωσε μεταμέλεια για τις πράξεις του, αν και δεν αποδέχθηκε όλες τις κατηγορίες, καταδικάστηκε ομόφωνα ένοχος σε 10 χρόνια κάθειρξη (πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε 13 χρόνια κάθειρξη) και θα συνεχίσει να κρατείται στις φυλακές. Μάλιστα δεν του αναγνωρίσθηκε κανένα ελαφρυντικό.

Η υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας αποκαλύφθηκε τον Μάιο του 2017 όταν η 15,5 χρονών κοπέλα και η μητέρα της και συμβία του δράστη προχώρησαν σε καταγγελίες στην αστυνομία. Ο 58χρονος είχε 4 παιδιά από τον πρώτο του γάμο, στη συνέχεια χώρισε και συμβίωνε με μια γυναίκα 23 χρόνια μικρότερή του με την οποία επίσης είχε 4 παιδιά.

Όπως ανέφερε στην κατάθεσή της η άτυχη κοπέλα  από 8 χρονών ο πατέρας της την κτυπούσε με πλάστη, την κλείδωνε στο σπίτι και από όταν ξεκίνησε να πηγαίνει στο Γυμνάσιο έγινε ακόμα πιο βίαιος. Αναφέρθηκε στα γεγονότα της Παρασκευής 19 Μαΐου 2017, σημειώνοντας πως ο πατέρας της την έριξε κάτω, την τραβούσε από τα μαλλιά και χοροπηδούσε πάνω της, ενώ στη συνέχεια την έβαλε στο υπνοδωμάτιό της και την κτυπούσε με ένα πλάστη. Τόνισε επίσης πως ήταν πάντα νηφάλιος και ότι του άρεσε να ασκεί βία και σημείωσε πως «δεν θέλω να τον ξαναδώ ποτέ».

Στη συνέχεια κατέθεσε ο μεγάλος γιος του κατηγορούμενου που είπε ότι παλαιότερα ο πατέρας του βιαιοπραγούσε σε βάρος του αλλά τα τελευταία χρόνια επειδή «ήμουν υπάκουος, δεν με κτυπούσε».

Στην κατάθεσή της η 35χρονη φίλη του κατηγορουμένου κατέθεσε ότι μέχρι την απόκτηση του πρώτου τους παιδιού  δεν είχαν προβλήματα στη σχέση τους, στη συνέχεια όμως γινόταν «πολύ βίαιος, μας ζήλευε και μας κτυπούσε συνέχεια. Με είχε κάψει με τσιγάρο, με είχε δέσει με χειροπέδες, μου είχε πετάξει οξύ στα πόδια» είπε στο δικαστήριο.

Η 35χρονη, όπως αναφέρουν τα «Χανιώτικα Νέα»,  σταμάτησε δύο φορές την κατάθεση της καθώς έκλαιγε συνέχεια και το δικαστήριο προχώρησε σε ισάριθμες δεκάλεπτες διακοπές προκειμένου να ηρεμήσει η μάρτυρας. Μιλώντας για τα γεγονότα της Παρασκευής 19 Μαΐου 2017 σημείωσε πως ο κατηγορούμενος έφερε την κόρη της από το σχολείο και επειδή νωρίτερα την είχε δει να μιλάει με αγόρι «άρχισε να τις ρίχνει χαστούκια, μπουνιές, κλωτσιές, χοροπηδούσε πάνω της.

Όλα αυτά φαίνονται στο βίντεο που είναι στη διάθεσή σας κύριοι δικαστές γιατί είχε κάμερες σε όλα τα δωμάτια και στα μπαλκόνια για να μας παρακολουθεί. Στη συνέχεια την έδεσε με χειροπέδες στο καλοριφέρ για μισή ώρα και μετά την κλείδωσε στο υπνοδωματιό της, συνέχισε να την κτυπάει και η εντολή του ήταν να της πηγαίνω φαγητό μια φορά την ημέρα.

Εκεί μου είπε ότι τη Δευτέρα θα τελείωνε μαζί της, ότι θα την έβαζε ή σε ένα παλιό ψυγείο που είχε στο πατρικό του ή θα την πετούσε στη θάλασσα. Κατάλαβα ότι μιλούσε σοβαρά. Όταν το πρωί της Δευτέρας έφυγε για να πάει τα μικρά παιδιά στο σχολείο βρήκα ένα αντικλείδι, ξεκλείδωσα την κόρη μου και πήγαμε στην αστυνομία».

Η 35χρονη σημείωσε πως ο κατηγορούμενος με τον οποίο συμβίωνε κτυπούσε πολύ και το μεγάλο γιο τους, αλλά και τα μικρότερα παιδιά.

Στην απολογία του ο 58χρονος σημείωσε ότι αρκετές φορές ήταν αυστηρός και νευρικός όχι όμως βίαιος όπως τον κατηγορούν.

Ζήτησε συγνώμη για τις πράξεις του και ανέφερε πως είχε κάνει προσπάθεια αυτοκτονίας το πρώτο διάστημα που κρατήθηκε στις φυλακές.

Ο ίδιος απέδωσε τη νευρικότητά του στα δύσκολα παιδικά χρόνια καθώς όπως είπε κακοποιούνταν από τον πατέρα του, ο ένας αδελφός του είχε αυτοκτονήσει και ο δεύτερος είχε βρεθεί νεκρός μετά από χρήση ναρκωτικών.

 

 

patris

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ