Στόλτεμπεργκ: Θετικό βήμα για την ειρήνευση στη Λιβύη, η διάσκεψη του Βερολίνου

Το μήνυμα ότι το ΝΑΤΟ δεν βρίσκεται επί του εδάφους στη Λιβύη, αλλά αφενός υποστηρίζει τη διαδικασία πολιτικής διευθέτησης μέσω του ΟΗΕ, αφετέρου είναι έτοιμο να παράσχει βοήθεια για την ανάπτυξη δυνατοτήτων των λιβυκών αρχών, αν του ζητηθεί, έστειλε από τις Βρυξέλλες, το Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ.

Ο Γενς Στόλτεμπερκ ερωτηθείς σχετικά τόνισε ότι η διάσκεψη του Βερολίνου αποτελεί θετική εξέλιξη προς την κατεύθυνση της ειρήνευσης στην περιοχή.

Σε σχέση με τις εξελίξεις στη Συρία, ο Γενικός Γραμματέας επανέλαβε την έκκληση της συμμαχίας προς το υποστηριζόμενο από τη Ρωσία καθεστώς Άσαντ να σταματήσει τις επιθέσεις και τους βομβαρδισμούς στην Ιντλίμπ και να επιστρέψει στο τραπέζι του διαλόγου υπό τα Ηνωμένα Έθνη.

Επιπλέον εξέφρασε τη σοβαρή ανησυχία του για τον εκτοπισμό χιλιάδων αμάχων, την απώλεια της ζωής πολιτών και την ανθρωπιστική κατάσταση όπως εξελίσσεται.

Ο Γενικός Γραμματέας μίλησε στον Τύπο στις Βρυξέλλες, μετά το πέρας της 2ης μέρας της Συνόδου των Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ, την οποία απασχόλησε η ρωσική στάση σε σχέση με τη συνθήκη INF, η κατάσταση στο Αφγανιστάν, η υποστήριξη του Ιράκ μέσω εκπαιδευτικής αποστολής και η Ουκρανία.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ