Μεταναστευτικό: Οι Ένοπλες Δυνάμεις σηκώνουν το βάρος – Τι δείχνουν τα στοιχεία του ΓΕΕΘΑ

Σταθερά αλλά αθόρυβα, οι Ένοπλες Δυνάμεις (ΕΔ) της χώρας συνεχίζουν να σηκώνουν μεγάλο βάρος του μεταναστευτικού, διαθέτοντας πόρους αλλά και ανθρώπινο δυναμικό.

 

Του Χρήστου Μαζανίτη – ΠΗΓΗ: enikos.gr

Σύμφωνα με την τελευταία καταγραφή του ΓΕΕΘΑ, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης συνδρομής και του κεντρικού συντονιστικού ρόλου που έχουν αναλάβει για την εύρυθμη λειτουργία, τοπικά, των δομών φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών, διαμένουν σε 33 δομές διαχείρισης ΕΔ, 59.438 άτομα, με δυνατότητα φιλοξενίας 32.640 ατόμων (οι δομές φιλοξενίας Λέσβου, Σάμου, Χίου, Λέρου και Κω έχουν υπεράριθμους μετανάστες/πρόσφυγες σύμφωνα με την κατανομή προσφύγων που γίνεται από τους αρμόδιους φορείς).

 

 

Επίσης οι τρεις Κλάδοι των Ενόπλων Δυνάμεων για τις 20 Φεβρουαρίου 2020 ανέλαβαν το έργο της παροχής 38.894 μερίδων φαγητού (από τις οποίες 303 μερίδες διανέμονται σε δομές φιλοξενίας οι οποίες δεν ανήκουν στην αρμοδιότητα ΕΔ), λαμβανομένου υπόψη ότι τμήμα αναγκών σίτισης στις δομές φιλοξενίας έχει αναληφθεί από έτερους φορείς με την καταβολή χρηματικού αντιτίμου (με την μέθοδο προπληρωμένων καρτών) στους μετανάστες/πρόσφυγες. Για την υγειονομική κάλυψη διατίθεται ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό από τους Κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων.

www.real.gr

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ