Κακοκαιρία: Ποτάμια οι δρόμοι στη Ρόδο – Πλημμύρισε το αεροδρόμιο στην Ικαρία

Σε πολλές περιοχές της Ρόδου, οι δρόμοι μετατράπηκαν σε χειμάρρους, αναγκάζοντας κάποιους να βγουν στους δρόμους ακόμα και με… κανό – Έσταζε η οροφή στο αεροδρόμιο του νησιού – Πλημμύρισε και το αεροδρόμιο στην Ικαρία – Ματαιώθηκαν πτήσεις, εννέα ώρες έκανε να «δέσει» το «Blue Star 2» στο λιμάνι του «νησιού των ιπποτών»

Ισχυρές βροχοπτώσεις και ενισχυμένοι άνεμοι επικράτησαν το Σάββατο, κατά τη μεγαλύτερη διάρκεια της ημέρας, στη Ρόδο, με αποτέλεσμα να προκληθούν πολλά προβλήματα στο νησί. 

 

Τα κυριότερα προβλήματα από την κακοκαιρία επικράτησαν σε περιοχές της δημοτικής ενότητας Λινδίων και Αρχαγγέλου, ενώ υπήρξαν επίσης καθυστερήσεις σε αεροπορικά δρομολόγια και ματαιώσεις προγραμματισμένων δρομολογίων πλοίων προς και από το νησί.

 

Κακοκαιρία στην Ρόδο

 

 

Είναι χαρακτηριστικό ότι στα ανοιχτά της Ρόδου παρέμεινε περίπου από τις 10 το πρωί μέχρι τις 7 το απόγευμα το πλοίο «Blue Star 2», λόγω των ισχυρών ανέμων. Το πλοίο έφτασε στο νησί το πρωί, αλλά στάθηκε αδύνατο να «δέσει» στο λιμάνι, εξαιτίας των ισχυρών ανέμων. Από εκείνη την ώρα έπλεε στα ανοιχτά της Ρόδου, περιμένοντας να πέσουν λίγο οι άνεμοι, για να μπορέσει να μπει στο λιμάνι. Στο πλοίο επέβαιναν 249 άνθρωποι και τελικά «έδεσε» λίγο μετά τις 7 το απόγευμα.

 

Μία πτήση της Αegean, δε, με προορισμό τη Ρόδο, δεν κατάφερε να προσγειωθεί και αναγκάστηκε να επιστρέψει στην Αθήνα. Μάλιστα, το αεροσκάφος έκανε τρεις προσπάθειες για προσγείωση στο αεροδρόμιο «Διαγόρας», αλλά χωρίς επιτυχία. Το συμβάν ταλαιπώρησε δεκάδες επιβάτες, οι οποίοι δεν έφτασαν ποτέ στον προορισμό τους και αναγκάστηκαν να επιστρέψουν στην Αθήνα.

 

Στο αεροδρόμιο της Ρόδου έσταζε η σκεπή, με αποτέλεσμα να καταφυγουν σε πρόχειρες λύσεις, τοποθετώντας τα πλαστικά δοχεία που χρησιμοποιούν οι επιβάτες στα σημεία ελέγχου για τα προσωπικά τους αντικείμενα.

 

Οι υπεύθυνοι του αεροδρομίου τοποθέτησαν και ειδικές σημάνσεις, προειδοποιώντας τον κόσμο για την ολισθηρότητα του διαδρόμου, εξαιτίας της βροχόπτωσης. 

 

 

 

 

Οι έντονες βροχοπτώσεις δημιούργησαν προβλήματα και στο οδικό δίκτυο, με τους δρόμους να μετατρέπονται σε… χειμάρρους και τους πολίτες να αναγκάζονται να χρησιμοποιήσουν ακόμα και… κανό! Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας rodiaki.gr, κάτοικος του χωριού Λάρδος, για να μπορέσει να μετακινηθεί στους πλημμυρισμένους δρόμους, επιστράτευσε το συγκεκριμένο μέσο.

 

Το σχετικό βίντεο αναρτήθηκε στα social media και μέσα σε λίγες ώρες έγινε viral:

 

Κακοκαιρία: Με κανό κυκλοφορούν στους δρόμους της Ρόδου

 

Πλημμύρισε το αεροδρόμιο στην Ικαρία

 

Προβλήματα ωστόσο δεν υπήρξαν μόνο στη Ρόδο. Εικόνες που έρχονται από το αεροδρόμιο της Ικαρίας δείχνουν ότι η καταρρακτώδης βροχή έφερε χώματα και μεγάλες ποσότητες νερού στον προαύλιο χώρο.

 

Στο εσωτερικό του αεροδρομίου επίσης μπήκε νερό, ενώ πολλές ζημιές σημειώθηκαν σε οχήματα.

https://www.protothema.gr

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ