Έκτακτα μέτρα προστασίας στην ΕΡΤ για τον κορονοϊό

Όλα τα αναγκαία μέτρα για την καλύτερη δυνατή προστασία των εργαζομένων της από τον κορωνοϊό έλαβε από την Πέμπτη η ΕΡΤ.

Σε έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στο Ραδιομέγαρο της Αγ. Παρασκευής με την παρουσία όλων των Γενικών της Διευθυντών συναποφασίστηκε σειρά μέτρων, τόσο για τα κεντρικά κτίρια της εταιρείας, όσο και στις περιφερειακές της δομές.

Μεταξύ άλλων αποφασίστηκε η ενίσχυση των μέτρων υγιεινής, με την τοποθέτηση αντισηπτικών διαλυμάτων τόσο στην είσοδο των κτηρίων, όσο και στους χώρους συνάθροισης του προσωπικού, ενώ παράλληλα δόθηκε εντολή στα συνεργεία καθαρισμού να απολυμαίνουν ακόμη πιο σχολαστικά τους χώρους εργασίας και τον εξοπλισμό – ιδίως αυτόν που μοιράζονται εργαζόμενοι σε διαφορετικές βάρδιες (κονσόλες, μοντάζ κλπ)

Παράλληλα ήδη από χθες διανεμήθηκαν χρηστικές οδηγίες και ενημερωτικό υλικό του ΕΟΔΥ για την πρόληψη και την αντιμετώπιση του κορονοϊού στα email όλων των εργαζομένων της ΕΡΤ, ενώ κάρτες με οδηγίες τοιχοκολλήθηκαν σε δεκάδες σημεία εντός των κτηρίων της εταιρείας.

Σημειώνεται τέλος ότι στην ίδια σύσκεψη έγινε συζήτηση ακόμη και για την ανάγκη εφαρμογής σχεδίου έκτακτης ανάγκης, στην απευκταία περίπτωση που οι αρμόδιες υγειονομικές αρχές διατάξουν αναστολή λειτουργίας δημόσιων υπηρεσιών. Και τούτο προκειμένου να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη ροή του προγράμματος της ΕΡΤ και της ενημέρωσης των πολιτών από εναλλακτικές της δομές, ακόμη και στην ακραία περίπτωση που κριθεί αναγκαία η πρόσκαιρη αναστολή της λειτουργίας του κεντρικού της κτιρίου.

 

typologies

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ