“Η Μελωδία της Ευτυχίας” από το ΜΕΘ | Παρασκευή 10/1 η μεγάλη πρεμιέρα

Το κλασικό αριστούργημα ” Η μελωδία της ευτυχίας ”, η νέα μεγάλη παραγωγή της Κεντρικής Σκηνής του ΜΕΘ, ξεκινά ένα υπέροχο ταξίδι, από την Παρασκευή 10 Ιανουαρίου και για 12 παραστάσεις μέχρι και  27 Ιανουαρίου, στο Πνευματικό Κέντρο της Καλαμάτας.

Μέσα από την  γλυκιά και ανθρώπινη σκηνοθετική ματιά του Περικλή Αλμπάνη, το Πνευματικό Κέντρο της πόλης από τις 10/1 θα πλημμυρίσει με υπέροχες μελωδίες μαζί με ένα κείμενο γεμάτο ευαισθησία και αγάπη. Περισσότεροι από 30 ηθοποιοί, ανάμεσά τους και 14 υπέροχα παιδιά δουλεύουν για να  προσφέρουν ένα ξέγνοιαστο θεατρικό βράδυ, ότι καλύτερο για το ξεκίνημα της νέας χρονιάς!

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην παράστασή του το ΜΕΘ θα έχει την τύχη να χρησιμοποιήσει υπέροχα κοστούμια από το Βεστιάριο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, η οποία για μια φορά ακόμη, αναγνωρίζοντας την προσφορά του Συλλόγου στα πολιτιστικά πράγματα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, είναι δίπλα του και το στηρίζει. Οι άνθρωποι του ΜΕΘ λοιπόν θα ήθελαν να απευθύνουν ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στους ανθρώπους της Ε.Λ.Σ. και να εκφράσουν την απεριόριστη ευγνωμοσύνη τους προς τον τ. Πρόεδρο της Ε.Λ.Σ. κ. Σάκη Θεοδωρόπουλο, έναν άνθρωπο με τεράστια αγάπη για τον πολιτισμό και την ιδιαίτερη πατρίδα του, που και στην παραγωγή αυτή υπήρξε εξαιρετικός αρωγός.

Υπόθεση: Στην Αυστρία του 1930, η Μαρία, μια νεαρή και γεμάτη ζωντάνια κοπέλα έχει αποσυρθεί από τα εγκόσμια και βρίσκεται σε μοναστήρι όπου φιλοδοξεί να γίνει μοναχή. Το ανήσυχο της πνεύμα όμως δε φαίνεται να μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της μοναχικής ζωής. Όταν ο πλοίαρχος Γκεόργκ φον Τραπ  γράφει στο μοναστήρι ζητώντας να του παρέχει μια από τις μοναχές ως γκουβερνάντα για τα 7 του άτακτα παιδιά, η μητέρα ηγουμένη αποφασίζει να στείλει τη Μαρία για να αναλάβει τη δουλειά, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να τη βοηθήσει να βρει το δρόμο της.

Η σύζυγος του πλοιάρχου φον Τραπ έχει πεθάνει κι ο πλοίαρχος λείπει συχνά σε ταξίδι κι όταν βρίσκεται στο σπίτι συμπεριφέρεται στα παιδιά του όπως ακριβώς συμπεριφέρεται και στο πλήρωμα των πλοίων στα οποία δουλεύει. Τα ανυπάκουα παιδιά του πλοιάρχου έχουν καταφέρει να διώξουν τις προηγούμενες γκουβερνάντες που είχε προσλάβει ο πατέρας τους. Η υποδοχή που λαμβάνει η Μαρία όταν φτάνει στην οικία φον Τραπ είναι εχθρική, καθώς τα παιδιά σκαρφίζονται μια σειρά από τεχνάσματα για να την τρέψουν σε φυγή. Όμως η υπομονετική και γλυκιά Μαρία δεν το βάζει κάτω και καταφέρνει να κερδίσει τη συμπάθεια των παιδιών.

Όταν ο πλοίαρχος επιστρέφει από ένα από τα ταξίδια του έχοντας στο πλάι του τη Βαρώνη Έλσα Σρέντερ , την οποία ανακοινώνει ότι πρόκειται να παντρευτεί. Μετά την είδηση του επερχόμενου γάμου μεταξύ του πλοιάρχου και της Βαρώνης, η Μαρία διαπιστώνει ότι είναι ερωτευμένη μαζί του. Προκειμένου να αποδεσμευτεί από το πάθος που κρύβει για τον πλοίαρχο η Μαρία επιστρέφει στο μοναστήρι, τότε όμως κι ο πλοίαρχος διαπιστώνει ότι είναι ερωτευμένος μαζί της.

 

ΔΙΑΝΟΜΗ – ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ” ΜΕΛΩΔΙΑ ΤΗΣ ΕΥΤΥΧΙΑΣ

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Σκηνοθεσία – σκηνικά: Περικλής Αλμπάνης

Μετάφραση: Ειρένα Ιωαννίδου – Αδαμίδου

Βοηθός σκηνοθέτη: Ολυμπία Βενιζελέα

Χορογραφία: Σβετλάνα Ομπραζτσόβα

Αφίσα: Ηλίας Παναγιωτόπουλος

Κατασκευή σκηνικού: Γιώργος Αγγελόπουλος

Ηχητικά – φωτισμοί: Χρήστος Νικολόπουλος, Γιώργος Νικολόπουλος.

Φωτογραφίες: Λεωνίδας Μακρής

Ηχογράφηση – ενορχήστρωση: Γιώργος Κλείδωνας

Βιντεοσκόπηση – τηλεοπτικό σποτ: Νίκος Γκούνης

Κοστούμια: Εθνική Λυρική Σκηνή

Ράψιμο – επιδιόρθωση ρούχων: Όλγα Λάκκα

Βάψιμο σκηνικού: Γιώργος Κατσαφάδος

Σιδηροκατασκευές: Πέτρος Αθανασίου

Φροντιστήριο: Λούλα Αναγνωστοπούλου, Χρυσούλα Σιψά

Βεστιάριο: Μαρία Λυκούση

Υπεύθυνη διαδικτύου: Αγγελική Πασσαρά

Ομάδα διαδικτύου ΜΕΘ: Βανέσσα Αδαμοπούλου, Λούλα Αναγνωστοπούλου, Βίκυ Βορίλα, Ελένη Γιαννακοπούλου, Βίνα Μάλαμα, Χρυσούλα Σιψά.

ΔΙΑΝΟΜΗ:

Μαρία Ράινερ: Βανέσσα Αδαμοπούλου

Πλοίαρχος Γκέοργκ Φον Τράππ: Λεωνίδας Βέλλης

Ηγουμένη: Ιωάννα Μαλούση

Έλσα Σράιντερ: Βίλλυ Φερέτου

Μαξ Ντετβάιλερ: Παύλος Κλάδης

Φραου Σμιτ: Ολυμπία Βενιζελέα

Φραντς: Παναγιώτης Σπυρακόπουλος

Τσέλλερ: Δημήτρης Ξυδέας

Ρολφ  Γκρούμπερ: Διονύσης Παπανικολάου -Βουρδέρης

Ναύαρχος Φον Σράιμπερ: Παναγιώτης Νάνος

Βαρόνη Έλμπερφελντ: Ελένη Τσαούση

ΠΑΙΔΙΑ ΠΛΟΙΑΡΧΟΥ ΦΟΝ ΤΡΑΠ:

ΚΟΡΙΤΣΙΑ 

A! ΔΙΑΝΟΜΗ: 

Λίζε: Νικολέττα Λυμπεροπούλου

Λουΐζα: Μαρία Φυκούρα

Μπριγκίττα: Κωνσταντίνα Βαλαβάνη

Μάρθα: Δανάη Γιαννοπούλου

Γκρέτελ: Λένια Ξενογιάννη

Β! ΔΙΑΝΟΜΗ:

Λίζε: Λυδία Σπηλιάδη

Λουΐζα: Θεοδώρα Σπηλιάδη

Μπριγκίττα: Εβελίνα Κουρεντζή

Μάρθα: Μελίνα Γεωργιοπούλου

Γκρέτελ: Ρέα Γιαννακοπούλου

ΑΓΟΡΙΑ: 

Φρήντριχ: Γιώργος Μπιζίμης, Σωτήρης Πράττης

Κούρτ: Γιώργος Σπυρακόπουλος, Άγγελος Πράττης

ΜΟΝΑΧΕΣ:  Λούλα Αναγνωστοπούλου,Ελένη Γιαννακοπούλου, Μαρία Κρίκη, Σοφία Δούση , Μαρία Λυκούση , Βασιλική Οικονομοπούλου

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ:

Ημέρες και ώρες παραστάσεων:

Παρασκευή 10, 17 και 24/1 ώρα 21.15

Σάββατο 11, 18 και 25/1     ώρα 21.15

Κυριακή  12, 19 και 26/1     ώρα 20.00

Δευτέρα   13, 20 και 27/1     ώρα 21.15.

Τόπος:  Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας

Προπώληση εισιτηρίων και κρατήσεις θέσεων στο Πνευματικό Κέντρο κάθε Πέμπτη και Παρασκευή απόγευμα 6.00 – 8.00 και Σάββατο πρωί 10.00 – 12.00.

Τηλέφωνο κρατήσεων: 6944 947225.

Σημαντική πληροφορία: Από την παραγωγή μας αυτή και στο μέλλον δικαίωμα μειωμένου εισιτηρίου θα έχουν και  όλες οι φίλες και όλοι οι φίλοι μας που είναι άνω των 65 ετών. Μια ακόμη προσφορά στους συνταξιούχους συμπολίτες μας!

Υποστήριξη Έμφασις 91.8Life fm 88EnterMessinia.grEnterMessinia TV 

 

Το μεγάλο θεατρικό ραντεβού του φετινού χειμώνα έφτασε! Το σπουδαίο μιούζικαλ ”Η ΜΕΛΩΔΙΑ ΤΗΣ ΕΥΤΥΧΙΑΣ”, από την Κεντρική Σκηνή του ΜΕΘ, στο Πνευματικό Κέντρο της Καλαμάτας, από 10 μέχρι και  27 Ιανουαρίου. Να είστε εκεί!