Χάρι: Ποιο είναι το επώνυμό του τώρα που δεν είναι πια πρίγκιπας;

Ένα από τα προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει κάθε μέλος της Βασιλικής Οικογένειας που οικειοθελώς αποφασίζει να αποσυρθεί από τα καθήκοντά του είναι το θέμα του… επωνύμου.

Πώς αποκαλείται κάποιος που παύει πλέον να είναι πρίγκιπας και τι ονοματεπώνυμο θα αναγράφεται στα επίσημα ταξιδιωτικά του έγγραφα και στην ταυτότητά του;

Τι θα συμβεί στην περίπτωση του πρίγκιπα Χάρι; Έχει επώνυμο ή θα επιλέξει όπως άλλοι πρίγκιπες και βασιλείς που δεν είναι πλέον σε ισχύ τα καθήκοντά τους το τοπωνύμιο της επικράτειας της οποίας τιτλοφορήθηκε επικεφαλής όσο ήταν μέλος της Βασιλικής Οικογένειας;

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, ο Χάρι έχει δύο επιλογές: η μία, αν το επιθυμούσε, θα ήταν να μετατρέψει σε επίσημο επώνυμο του το τοπωνύμιο του Σάσεξ. Δηλαδή, σε επίσημα ταξιδιωτικά έγγραφα, αλλά και στην αστυνομική του ταυτότητα να αναγράφεται το ονοματεπώνυμο Χάρι Σάσεξ.

Αυτή είναι και μία έμμεση αναφορά στον άλλοτε βασιλικό τίτλο, τον οποίο του απένειμε η Βασίλισσα Ελισάβετ. Ωστόσο, και όπως αναφέρει ο ξένος Τύπος, αν μιλάμε για πλήρη αποστασιοποίηση από τα άλλοτε καθήκοντά του, όπως άλλωστε και επέλεξε, μπορεί να διατηρήσει το επώνυμο του παππού του, πρίγκιπα Φίλιππου, το οποίο είναι Μάουντμπατεν.

Την ίδια στιγμή, δημοσιεύματα αναφέρουν ότι όταν ο Χάρι κατετάγη στον βρετανικό στρατό, τα επίσημα στρατιωτικά εγγραφά του τον ανέφεραν ως Χάρι Ουέιλς, μια έμμεση αναφορά στον πατέρα του, πρίγκιπα Κάρολο της Ουαλίας (Prince of Wales).

Σε κάθε περίπτωση και όπως επισημαίνεται από δημοσιογράφους που καλύπτουν το βασιλικό ρεπορτάζ, το ζευγάρι από κοινού, όπως έχει πρωτοτυπήσει μέχρι σήμερα σε κάθε του κίνηση, είναι πολύ πιθανόν και στο ζήτημα του επωνύμου του Χάρι να λειτουργήσει εντελώς διαφορετικά.

Δηλαδή, να επιλέξουν ένα επώνυμο που σε τίποτα δεν θα θυμίζει τις βασιλικές καταβολές του Χάρι ή τη συγγένεια αίματος με μέλη της βασιλικής οικογένειας της Βρετανίας.

Ας σημειωθεί ότι ο μικρός Άρτσι, ο γιος που απέκτησε ο πρίγκιπας Χάρι με τη Μέγκαν Μαρκλ, έχει ονοματεπώνυμο -Archie Harrison Mountbatten-Windsor είναι το πλήρως επώνυμο του παιδιού, ενώ στις εικασίες που γίνονται για τους λόγους για τους οποίους ο Χάρι θα πρέπει να έχει επώνυμο, αυτές αφορούν ως επί το πλείστον τα ταξιδιωτικά του δικαιώματα και στις συναλλαγές του με τις κρατικές αρχές.

Ό,τι ισχύει δηλαδή και για κάθε κοινό θνητό…

eradio

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ