Τι κρύβει η απόπειρα δολοφονίας στον Κοβάσεβιτς – Τι κατέθεσε

Μήνυμα με σφαίρα, προσωπικού, οικονομικού ακόμη και αθλητικού χαρακτήρα βλέπουν οι αξιωματικοί του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών πίσω από την επίθεση στον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού Ντάρκο Κοβάσεβιτς, και όχι «καθαρό» συμβόλαιο θανάτου.

Διαπιστώνουν «μισά-μισά» χαρακτηριστικά ερασιτεχνισμού και επαγγελματισμού στον δράστη. Ένα άτομο μόνο του, με Σμάρτ, σε μία πολυσύχναστη περιοχή, έξω από το  σπίτι του υποψήφιου στόχου δεν δείχνουν επαγγελματία δολοφόνο. Ακόμη βέβαια δεν μπορούν να διαπιστώσουν αν το πιστόλι έπαθε εμπλοκή με αποτέλεσμα ο δράστης να μην μπορέσει να ολοκληρώσει το δολοφονικό του σχέδιο αν αυτός ήταν ο στόχος του.

Οι αστυνομικοί δεν έχουν εντοπίσει ακόμη κάλυκα, βολίδα ή οπή από τον πυροβολισμό, παρότι υπάρχει μάρτυρας που τον επιβεβαιώνει, η αξιοπιστία του οποίου εξετάζεται. Δείγμα επαγγελματισμού είναι το γεγονός ότι το μικρό όχημα έχει κλαπεί τον Νοέμβριο του 2019 από την Θεσσαλονίκη και έφερε πλαστές πινακίδες που αντιστοιχούν σε όχημα ίδιου τύπου και χρώματος.

Το καμένο όχημα μεταφέρθηκε σε ειδικό θάλαμο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για εξερεύνηση όπως και τα μεταλλικά μέρη του όπλου που βρέθηκε στο εσωτερικό του, δηλαδή το κλείστρο, η κάνη και ο γεμιστήρας με τις σφαίρες.  

Στην πρώτη του κατάθεση ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς είπε στους αστυνομικούς: «Βγήκα από το σπίτι και πήγα να μπω στο αυτοκίνητο για να το μεταφέρω στο γκαράζ. Τότε είδα έναν άνδρα που φορούσε σκούρα ρούχα και καπέλο τζόκεϊ, να βγαίνει από ένα Σμάρτ. Κρατούσε όπλο στο χέρι και ερχόταν προς το μέρος μου. Ενστικτωδώς πέφτω δεξιά κάτω για να κρυφτώ. Ακούω έναν πυροβολισμό. Μετά τον βλέπω να μπαίνει στο αυτοκίνητο και να φεύγει». Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής δεν φαίνεται να προσδιορίζει από πού θα μπορούσε να προέρχεται μία τέτοια επίθεση, ενώ όπως υποστήριξε δεν είχε δεχθεί κάποιες απειλές από συγκεκριμένα άτομα και χώρο.

Οι αστυνομικοί αναζητούν υλικό από κάμερες ασφαλείας της περιοχής προκειμένου να εντοπίσουν εικόνες από την προσέγγισε και διαφυγή του δράστη, ενώ θα προβούν και σε άρση τηλεφωνικού απορρήτου, προκειμένου να εντοπίσουν ύποπτες επικοινωνίες στην περιοχή το κρίσιμο χρονικό διάστημα πριν και μετά την επίθεση.

 

 

thetoc

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ