Συνελήφθη μέλος της σπείρας που έκανε αρπαγές και ληστείες

Συνελήφθη, μεσημβρινές ώρες της 14-1-2020, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, 28χρονος ημεδαπός, μέλος εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της οποίας διέπρατταν ληστείες και κλοπές σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία σε βάρος συνολικά έξι (6) ατόμων, πέντε (5) αλλοδαπών και ενός ημεδαπού, για τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, της ληστείας, της αρπαγής και του εμπρησμού καθώς και για παράβαση του Νόμου περί όπλων.

Ειδικότερα, οι ανωτέρω είχαν συστήσει από τον περασμένο Φεβρουάριο, συμμορία και προέβαιναν στη διάπραξη ληστειών ιδιαίτερης σκληρότητας. Πιο συγκεκριμένα, εντόπιζαν τα θύματα τους στο δρόμο και αφού τα λήστευαν ασκώντας βία, τα δέσμευαν και στη συνέχεια, με τα οχήματα τους, τα οδηγούσαν στις οικίες τους. Εκεί, με τη χρήση σωματικής βίας ακινητοποιούσαν τους λοιπούς διαμένοντες και προέβαιναν στην αφαίρεση χρημάτων και χρυσαφικών.

Στην οικία του δράστη,  βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κλομπ και το χρηματικό ποσό των -250- ευρώ.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, εξιχνιάσθηκαν:

Τρεις (3) ληστείες στις περιοχές Ζωγράφου και Παγκρατίου

Μία (1) κλοπή αυτοκινήτου από την περιοχή της Βάρης

Ο συλληφθείς, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ενώ η έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό και των υπόλοιπων δραστών.

Η υπόθεση με την αρπαγή 17χρονου στο Παγκράτι 

Υπενθυμίζεται ότι μια εκ των υποθέσεων που φέρεται να έχει εμπλακεί ο 28χρονος είχε προκαλέσει σοκ στους κατοίκους του Παγκρατίου. 

Σύμφωνα με όσα είχε καταγγείλει ένας 17χρονος, κακοποιοί τον ακινητοποίησαν στον δρόμο την ώρα που περπατούσε στου Ζωγράφου. Τον έβαλαν σε πορτ-μπαγκαζ αυτοκινήτου και τον οδήγησαν με τη βία στο διαμέρισμά του. 

Στη συνέχεια, άνοιξαν με τα κλειδιά του την πόρτα και βρέθηκαν πρόσωπο με πρόσωπο με τον 55χρονο πατέρα του, τη μητέρα του και τον μικρότερο γιο της οικογένειας.

Ο 55χρονος είχε περιγράψει τότε στο OPEN TV, πώς έφτασε στο σημείο να παλέψει με τους ληστές, οι οποίοι τον τραυμάτισαν με μαχαίρια σε διάφορα σημεία του σώματος. Ένοικοι διπλανών πολυκατοικιών τρομοκρατήθηκαν από τις κραυγές βοήθειας και ρωτούσαν με αγωνία, όπως ακούγεται σε βίντεο-ντοκουμέντο, τη γυναίκα τι συμβαίνει και εάν χρειάζονται βοήθεια.

 

 

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ