Στάση στο Μετρό και μεγάλα μποτιλιαρίσματα στην Αθήνα. Καραμανλής: Δεν θα ανεχτούμε νταβατζηλίκια

Ουρές χιλιομέτρων, μεγάλες καθυστερήσεις και έντονο εκνευρισμό προκάλεσε σε χιλιάδες οδηγούς σε πολλούς δρόμους της Αττικής η σημερινή στάση εργασίας που εξήγγειλαν χθες το βράδυ οι εργαζόμενοι στο Μετρό από την έναρξη της πρωινής βάρδιας ως τις 10 το πρωί, για τις γραμμές 2 και 3.

Η ταλαιπωρία κράτησε περισσότερες από τρεις ώρες και πολλοί κεντρικοί δρόμοι της πρωτεύουσας επιβαρύνθηκαν ασυνήθιστα από πολύ νωρίς, ενώ δεν ήταν λίγοι οι οδηγοί που δε γνώριζαν ακριβώς την εξήγηση αυτής της απρόβλεπτης εξέλιξης.

Η εικόνα των κεντρικών δρόμων της Αθήνας βελτιώθηκε τελικά μετά τις 10.30 το πρωί, λίγο μετά τη λήξη της στάσης εργασίας.

Παρέμβαση έκανε ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης με ανάρτησή του στο twitter, όπου τόνισε:

«Η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται επειδή απλώς ζητήθηκε σε 21 άτομα να κάνουν τη δουλειά τους. Άμεσα θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για προσωπικό ασφαλείας. Ζητώ συγγνώμη για την ταλαιπωρία των Αθηναίων.»

Κ. Καραμανλής: Δεν θα ανεχτούμε νταβατζηλίκια

Με σκληρά λόγια ο αρμόδιος υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής στράφηκε κατά των απεργών στοχοποιώντας «21 άτομα που βρίσκονταν σε διοικητικές θέσεις» τα οποία κράτησαν σε ομηρία, όπως είπε, 1,5 εκατ. πολίτες.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο υπουργός είπε συγκεκριμένα: «Η κυβέρνηση δεν θα ανεχτεί 21 άτομα, που βρίσκονταν σε διοικητικές θέσεις και υπάρχει ανάγκη να επανατοποθετηθούν σε λειτουργικές, να κρατάνε σε ομηρία 1.5 εκατομμύρια πολίτες. Η κυβέρνηση δεν θα ανεχτεί “νταβατζηλίκια” και εκβιασμούς. Δεν γίνεται  να μας ειδοποιούν χθες στις 6 το απόγευμα ότι θα κάνουν στάση εργασίας όταν η κυβέρνηση έχει δείξει ευαισθησία στα  μισθολογικά τους και ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ τους κρατούσε σε ομηρία», σημείωσε ο κ. Καραμανλής.

Όπως ανέφερε, έχει δοθεί εντολή στη γενική διεύθυνση λειτουργίας να επανατοποθετηθούν σε θέσεις εκδοτών 21 άτομα.

 

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ