Σπάνια πάθηση: Κοριτσάκι 15 ετών μοιάζει σαν ηλικιωμένη – Τι λένε οι γιατροί

Η Ξιάο Φενγκ είναι μόλις 15 χρονών κορίτσι αλλά έχει μια σπάνια γενετική πάθηση και το δέρμα της ζαρώνει τόσο πολύ που μοιάζει να είναι ηλικιωμένη. Ήταν δεν ήταν ενός έτους στην επαρχία Χεισάν όπου έμενε και ο πατέρας της είπε πως τότε άρχισε να παρατηρεί το δέρμα του προσώπου που άλλαζε και έμοιαζε με δέρμα ηλικιωμένης γυναίκας.

Η κατάσταση χειροτέρευε και σε μικρή ηλικία η Ξιάο που δεν άντεχε να την πειράζουν και να γελάνε μαζί της στο σχολείο αποφάσισε να το παρατήσει και να ασχοληθεί με τις αγροτικές δουλειές του πατέρα της.

Ο Γκουό Μινγκιί είναι ένας άνδρας στην περιοχή ο οποίος είναι γνωστός για τις φιλανθρωπίες του αποφάσισε να βοηθήσει την Ξιάο και να αναλάβει το κόστος της εγχείρησης για αλλαγή προσώπου που ανέρχεται σε 25.000 ευρώ. Το νοσοκομείο Ξινγκλιν έκανε έκπτωση 70% στα έξοδα της εγχείρησης και έτσι μπόρεσαν να καλυφθούν οι ανάγκες.  

«Δεν μπορούσα να βλέπω το κοριτσάκι μόνο του χωρίς παρέες να έχει σταματήσει το σχολείο» λέει στο Κινέζικο πρακτορείο ειδήσεων ο Γκουό.

Σύμφωνα με τους γιατρούς η Ξιάο πάσχει από «προγηρία». Η προγηρία είναι επίσης γνωστή ως σύνδρομο Hutchinson-Gilford. Πρόκειται για μια εξαιρετικά σπάνια, προοδευτική γενετική διαταραχή που προκαλεί τα παιδιά να γερνούν γρήγορα, ξεκινώντας από τα πρώτα δύο χρόνια της ζωής τους. Τα παιδιά με προγηρία εμφανίζονται κανονικά κατά τη γέννηση. Κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους όμως, αρχίζουν να εμφανίζουν συμπτώματα, όπως αργή ανάπτυξη και τριχόπτωση.

Τα καρδιακά προβλήματα ή τα εγκεφαλικά επεισόδια είναι η ενδεχόμενη αιτία θανάτου στα περισσότερα παιδιά με την πάθηση αυτή. Το μέσο προσδόκιμο ζωής για ένα παιδί με προγηρία περίπου 12 χρόνια. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει θεραπεία για την πάθηση αυτή.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ