Δίκη ΧΑ: Ξεκίνησε η αγόρευση της εισαγγελέως για τις ποινές

Ξεκίνησε το πρωί της Τετάρτης, παρουσία της Μάγδας Φύσσα, η αγόρευση της εισαγγελέως στη δίκη της Χρυσής Αυγής, που διήρκησε 4 χρόνια και 8 μήνες.

Όπως ανακοίνωσε η εισαγγελέας, η αγόρευση θα γίνει ανά υπόθεση όπως αυτές εξετάστηκαν από το δικαστήριο.

Αρχικά, η Α. Οικονόμου περιγράφει τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Η εισαγγελέας είπε ότι «ο ίδιος και η σύντροφος τους μετέβησαν, μετά της συντρόφου του, στην καφετέρια «Κοράλλι» όπου θα παρακολουθούσαν τον ποδοσφαιρικό αγώνα […] περί ώρα 21:30 επέστρεψαν στο κατάστημα όπου συνέχισαν την παρακολούθηση του αγώνα.

Αναλυτικά, σύμφωνα με την Golden dawn watch η εισαγγελέας τόνισε την αγόρευσή της.

Η παρέα του Π. Φύσσα αντιλήφθηκαν ότι ήταν μέλη της ΧΑ που φορούσαν την μπλούζα ανάποδα και το σχολίασε ο Δούλβαρης είπε «καλύτερα να έχω φίλο ένα σκουλήκι παρά ένα χρυσαυγίτη», χωρίς να γνωρίζει αν τον άκουσαν τα άτομα που κάθονταν […] Κατά τη λήξη του αγώνα ο μάρτυρας Σεϊρλής που καθόταν με την παρέα του στο «Σουβενίρ» και έβλεπαν τον ίδιο αγώνα επικοινώνησε με τον Π. Φύσσα αφού είχε λάβει μια αναπάντητη κλήση από αυτόν […] «ελάτε εδώ παιδιά, θα γίνει σκηνικό με κάποιους χρυσαυγίτες…» Αυτό προέκυψε από συνέντευξη του Μελαχρινόπουλου στο Κόκκινο.

Αντιλήφθηκαν ότι υπήρχε μια ένταση μεταξύ αυτών και του Φύσσα και ο Φύσσας τους ενημέρωσε ότι είχαν λογομαχήσει στο κατάστημα, χωρίς να πει τον λόγο. 

Οι πιο πάνω κατηγορούμενοι χρησιμοποιούσαν το κινητό στους και έστελναν μηνύματα, γεγονός που σχολίασε ο Παύλος Φύσσας.

Ο Άγγος έστελνε συνέχεια μηνύματα και μιλούσε στο τηλέφωνο […] τελευταίος αποχώρησε ο Τσαλίκης. Οι μάρτυρες Ξυπόλητος, Μαντάς, Μελαχρινόπουλος αναγνώρισαν τον Άγγο, ενώ ο Δούλβαρης δεν αναγνώρισε κανένα.

Την ίδια ώρα σε εξέλιξη βρίσκεται αντιφασιστική συγκέντρωση που κάλεσε η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική.

«Πρόκειται για ιδιαίτερα σημαντική φάση της δίκης της Χρυσής Αυγής που θα αποκαλύψει τις ”διαθέσεις” μέρους του επίσημου κράτους μετά από πεντέμισι χρόνια δίκης αλλά και μιας πολύχρονης ασυλίας που απολάμβανε η ναζιστική οργάνωση» αναφέρει μεταξύ άλλων η ΚΕΕΡΦΑ.

 

topontiki

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ