Το ISIS ανέλαβε την ευθύνη για το μακελειό στην Γέφυρα του Λονδίνου

Ο “μαχητής του ISIS” Ούσμαν Χαν σκότωσε δύο ανθρώπους στη Γέφυρα του Λονδίνου και τραυμάτισε άλλους τρεις χθες το μεσημέρι, πριν εξουδετερωθεί.

Το ISIS αναλαμβάνει την ευθύνη για την φονική επίθεση στην Γέφυρα του Λονδίνου.

Όπως υποστηρίζει, ο δράστης της επίθεσης ήταν ένας από τους μαχητές της, χωρίς πάντως να δημοσιοποιήσει κάποια πειστήρια. Το ISIS πρόσθεσε πως η επίθεση έγινε ως απάντηση στον συνασπισμό των χωρών που αντιμάχονται το Ισλαμικό Κράτος

Ο Ούσμαν Χαν σκότωσε δύο ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους τρεις χθες το μεσημέρι.

Όπως έγινε γνωστό, ο δράστης της τρομοκρατικής επίθεσης στην Γέφυρα του Λονδίνου είχε καταδικαστεί για “αδίκημα σχετιζόμενο με ισλαμική τρομοκρατία”, σύμφωνα με δημοσίευμα των “Times”. Αποφυλακίστηκε περίπου πριν από ένα χρόνο και φορούσε ηλεκτρονικό βραχιόλι εντοπισμού, ανέφερε η βρετανική εφημερίδα, επικαλούμενη κυβερνητικές πηγές.

Το Associated Press, επικαλούμενο μια πηγή ασφαλείας τόνισε ο δράστης συνδεόταν με “ισλαμιστικές τρομοκρατικές οργανώσεις”.

Τζόνσον: Να αναθεωρηθεί το καθεστώς αποφυλακίσεων

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δεσμεύθηκε για μια αναθεώρηση του συστήματος πρόωρων αποφυλακίσεων σήμερα Σάββατο, επομένη της επίθεσης που πραγματοποίησε ένας πρώην κρατούμενος που είχε καταδικαστεί για τρομοκρατία και είχε αφεθεί ελεύθερος υπό ηλεκτρονική επιτήρηση, ο οποίος σκότωσε δύο ανθρώπους με μαχαίρι στην Γέφυρα του Λονδίνου.

Προτού σκοτωθεί από την αστυνομία, ο δράστης είχε τεθεί υπό έλεγχο με θεαματικό τρόπο από πολίτες που χαρακτηρίστηκαν «ήρωες»και μερικοί από αυτούς ήταν επίσης πρώην κρατούμενοι, ανάμεσά τους και ένας άνδρας που είχε καταδικαστεί για δολοφονία, σύμφωνα με τα ΜΜΕ.

«Όταν άνθρωποι καταδικάζονται σε φυλάκιση για έναν ορισμένο αριθμό ετών, πρέπει να εκτίουν όλα τα έτη της ποινής αυτής», δήλωσε ο Τζόνσον μετά την επίσκεψή του στο σημείο της επίθεσης.

Η επίθεση στην Γέφυρα του Λονδίνου, που χαρακτηρίστηκε «τρομοκρατική» από την αστυνομία, προκάλεσε τον θάνατο δύο ανθρώπων (ενός άνδρα και μίας γυναίκας) και τον τραυματισμό άλλων τριών ο ένας από τους οποίους ήταν χθες βράδυ σε «κρίσιμη αλλά σταθερή» κατάσταση.

«Δεν έχει κανένα νόημα για την κοινωνία μας να αφήνουμε ελεύθερους πρόωρα ανθρώπους που καταδικάστηκαν για τρομοκρατικά αδικήματα, βίαια εγκλήματα», συνέχισε ο Τζόνσον. «Λέω εδώ και καιρό πως αυτό το σύστημα απλώς δεν λειτουργεί».

Ο Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος ανέστειλε την προεκλογική εκστρατεία του μετά την επίθεση, που πραγματοποιήθηκε δύο εβδομάδες πριν από τις βουλευτικές εκλογές της 12ης Δεκεμβρίου, τάχθηκε επίσης υπέρ της επιβολής βαρύτερων ποινών σε περιπτώσεις διάπραξης βίαιων εγκλημάτων.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός είπε πως οι περιπτώσεις άλλων καταδικασθέντων για τρομοκρατία που έχουν απελευθερωθεί πρόωρα θα επανεξεταστούν.

www.newsit.gr



πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ