Επεισόδια, κρότου λάμψης και χημικά έξω από την ΑΣΟΕΕ. Τα ΜΑΤ μπήκαν στην ΑΣΟΕΕ

Επεισόδια είναι σε εξέλιξη στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών μεταξύ αστυνομίας και κουκουλοφόρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες κάποια άτομα έριξαν μολότοφ και η αστυνομία απάντησε με χρήση χημικών και επέμβαση εντός του ιδρύματος. Αυτή τη στιγμή η οδός Πατησίων είναι κλειστή.

Να σημειωθεί ότι η η Σύγκλητος του πανεπιστημίου, αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας του από τη Δευτέρα 11/11/2019 έως και την Κυριακή 17/11/2019.

Όλα αυτά γίνονται λίγες ώρες μετα την απόφαση της συγκλήτου να κλεισει το πανεπιστήμιο για μια εβδομάδα

 

Κλειστή μέχρι την Κυριακή, 17 Νοεμβρίου, η ΑΣΟΕΕ με απόφαση της Συγκλήτου! Η απόφαση έρχεται λίγες ώρες μετά την έφοδο της Αστυνομίας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο. Βρέθηκαν κράνη, κοντάρια, πέτρες, μάρμαρα, κουκούλες full face και μπουκάλια. Η επιχείρηση έγινε μετά από καταγγελίες πως στα υπόγεια κατασκευάζονταν βόμβες μολότοφ.

Προσωρινό “λουκέτο” στην ΑΣΟΕΕ λίγες ώρες μετά την πρωινή επιχείρηση της αστυνομίας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας.

Το “λουκέτο” στην ΑΣΟΕΕ αποφασίστηκε από τη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου, που με μια λιτή ανακοίνωση το βράδυ της Κυριακής έκανε γνωστό πως η ΑΣΟΕΕ θα μείνει κλειστή από αύριο Δευτέρα (11.11.2019) έως και την Κυριακή 17 Νοεμβρίου, ανήμερα της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.
Η λιτή ανακοίνωση από τη Σύγκλητο

“Η Σύγκλητος αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας του Πανεπιστημίου από 11/11/2019 έως και 17/11/2019. Η Σύγκλητος παραμένει σε διαρκή συνεδρίαση“.
Η έφοδος στην ΑΣΟΕΕ και τα ευρήματα

Η έφοδος της αστυνομίας νωρίς το πρωί της Κυριακής (10.11.2019) στην ΑΣΟΕΕ έγινε μετά τις καταγγελίες πως στα υπόγεια του Οικονομικού Πανεπιστημίου κατασκευάζονται βόμβες μολότοφ.

Οι έρευνες κράτησαν ώρες και λίγο πριν από το μεσημέρι η Αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες και video από τα ευρήματά της στην ΑΣΟΕΕ. Οι έρευνες έγιναν σε τρεις εσωτερικούς χώρους του Οικονομικού Πανεπιστημίου που τελούσαν υπό κατάληψη και σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. χρησιμοποιούνται ως «ορμητήρια» για επεισόδια και επιθέσεις σε βάρος αστυνομικών δυνάμεων.

Στους ίδιους χώρους όπου έγιναν οι έρευνες, γίνονται προπαρασκευαστικές ενέργειες καθώς και αποθήκευση ή παρασκευή αντικειμένων και μηχανισμών που χρησιμοποιούνται στις επιθέσεις αυτές, σύμφωνα με την αστυνομία.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων: κοντάρια, κράνη, γάντια, κουκούλες full face και ρούχα-υλικά αμφίεσης για κάλυψη χαρακτηριστικών καθώς και πυροσβεστήρες, διαρρηκτικά εργαλεία, φυλλάδια αναρχικού περιεχομένου και κομμάτια από μάρμαρα και πέτρες που χρησιμοποιούνται σε επιθέσεις.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ